Sve veći priljev stranih radnika u Hrvatsku: Evo iz kojih država ih je najviše

Vijesti 09. ruj 202309:34 0 komentara
Unsplash/ilustracija

Prva polovina 2023. godine donijela je značajan priljev stranih radnika u Hrvatsku, s raznolikim državljanima koji su dobili dozvole za boravak i rad u zemlji.

Naime, tijekom razdoblja od 1. siječnja do 31. srpnja 2023. godine izdani su deseci tisuća dozvola za rad i boravak stranih državljana, pri čemu su Bosna i Hercegovina i Srbija prednjačile u broju izdanih dozvola.

Najnoviji statistički podaci pokazuju da je BiH predvodila s čak 25.213 izdanih dozvola, dok je Srbija slijedila s 17.395 izdanih dozvola. Nepal i Sjeverna Makedonija također su visoko pozicionirani na ljestvici, s 13.325 odnosno 10.322 izdane dozvole za boravak i rad.

Marko Picek/PIXSELL

Osim navedenih država, značajne brojke izdanih dozvola zabilježene su i za Indiju, Kosovo, Filipine, Bangladeš, Tursku i druge zemlje.

Što se tiče djelatnosti za koje su izdane dozvole, graditeljstvo je vodeća grana s 39.146 izdanih dozvola, dok je sektor turizma i ugostiteljstva zauzeo drugo mjesto s 37.022 izdane dozvole. Industrija, promet i veza te trgovina također su privukli značajan broj stranih radnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!