Svi osnovnoškolci u Zagrebu vraćaju se u škole, evo što sa srednjoškolcima

Vijesti 28. sij 202113:08 > 13:13 0 komentara
Davor Visnjic/PIXSELL

Svi zagrebački osnovci od ponedjeljka se vraćaju na nastavu u škole. Srednjoškolci ostaju još tjedan dana na online nastavi, izuzev maturanata. Takav je prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje, upućen na razmatranje gradskom stožeru civilne zaštite.

Otvaraju se i glazbene škole, ali samo za individualnu nastavu instrumenata za učenike osnovnih škola i maturante. Ako epidemiološke prilike to budu dozvolile, povratak ostalih srednjoškolaca u klupe planira se od 8. veljače, stoji u prijedlogu Gradskoga ureda.

Županije koje su se dosad najavile da će otvoriti svoje osnovne škole od 1. veljače za sve učenike su Zadarska, Primorsko-goranska, Brosko-posavska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska te Bjelovarsko-bilogorska.

Istarska županija ostaje na dosadašnjem modelu, pa njihovi osnovci od petog do osmog razreda nastavljaju s online nastavom. Do kraja tjedna očekuju se odluke ostalih županija.

HZJZ je objavio mišljenje oko organizacije natjecanja za učenike. Po njima, natjecanja se mogu organizirati u živo, ali uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, uz obavezu nošenja maski za sve sudionike, piše Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!