“Svi smo pomalo zaljubljeni u Gvardiola, a Hrvatskoj se smiješi četvrtfinale”

Sport Klub 02. pro 202210:13 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Ivan Švajhler sa Sport Kluba komentirao je u Novom danu jučerašnji sraz hrvatske nogometne reprezentacije s Belgijom i plasman u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Vatreni su, podsjetimo, remijem s Belgijom osigurali osminu finala SP-a, gdje će u ponedjeljak u 16 sati po našem vremenu, zaigrati protiv reprezentacije Japana.

“Gvardiol je oduševio ne samo Hrvatsku, nego cijeli nogometni svijet. Trenutno smo svi malo previše zaljubljeni u Joška, ali razmazio nas je”, kaže.

Jučer je Hrvatska odigrala hrabro, nismo igrali na nulu, bili smo opasni i normalno je da momčad poput Belgije stvori par prilika. Lukaku je četiri puta imao zicer i to je to…, govori Švajhler.

vezane vijesti

“Joško Gvardiol ima samo 20 godina. Teško je i pojmiti da taj dečko može igrati toliko pametno, inteligentno i samopouzdano. Nametnuo se u lidera Vatrenih. Ako gledamo kako treba izgledati stoper danas, onda je to Joško Gvardiol”, nižu se hvale na račun mladog hrvatskog stopera.

U ponedjeljak igramo protiv Japana u osmini finala i ovo je prvi susret Vatrenih s Japanom u nokaut fazi natjecanja. Švajhler kaže kako je na Daliću da se spremi, Japanci su brzi i okomiti i na to treba paziti da se izbjegnu crne rupe u koje su pali Španjolci i Nijemci.

“Tješi me da taj Japan koliko god dobar, neće baš na ovom SP-u dobiti i Njemačku i Španjolsku i Hrvatsku”, kaže.

Na pitanje jesmo li imali sreće u dosadašnjem dijelu natjecanja, Švajhler kaže: “Mogli smo proći i  gore, ali i bolje. Očekivali smo da ćemo biti drugi, s obzirom da je Belgija pet godina bila na prvom mjestu, ali ta Belgija je ispala. Tko bi rekao da će Maroko biti prvi? Nitko se ne bi kladio na to. Mislim da nam se lagano smiješi četvrtfinale.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!