Tabak o preletu aviona: Taj politički PR nije bio potreban, može to i mirnije

Vijesti 16. ožu 202208:14 > 09:21 0 komentara
N1

Igor Tabak, vojni analitičar portala Obris.org, komentirao je za N1 prelet vojnih zrakoplova Rafalea i MiG-ova.

“Mislim da taj jedan politički PR koji gledamo po pitanju, u krajnjoj liniji, vojne suradnje s nama prijateljskom Francuskom zadnjih dana nije bio potreban i čitava suradnja, podrška i Francuske, ali i SAD-a toj našoj protuzračnoj obrani mogla bi biti napravljena puno finije, puno jasnije, s manje buke, a opet sadržajno, da se ljudima stvarno malo vrati povjerenje i mir bez tutnjanja nad gradom”, rekao je Tabak za N1.

Podsjetimo, u okviru planiranih bilateralnih aktivnosti Hrvatske vojske s francuskom ratnom mornaricom, u utorak je provedena zajednička vježba pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i francuskih pilota aviona Rafale s nosača zrakoplova “Charles de Gaulle”.

VEZANE VIJESTI

“Oni će danas letjeti nad Hrvatskom i na taj način poslati poruku sigurnosti, prijateljstva i partnerstva između Francuske i Hrvatske i poruku sigurnosti hrvatskim građanima, na čemu im zahvaljujem, poručio je Plenković s nosača aviona.

Nakon preleta nad Zagrebom, oglasio se i predsjednik Zoran Milanović.

“Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović danas popodne dao je zapovijed načelniku Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralu Robertu Hranju kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad Zagreba i svih drugih gradova u Hrvatskoj. Predsjednik Milanović naložio je načelniku Glavnog stožera OSRH da se odmah istraži i utvrdi odgovornost za uznemiravanje građana Zagreba”, pisalo je u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!