Vlada potvrdila: Među poginulima u stravičnoj nesreći i žena iz Hrvatske

Vijesti 04. lis 202315:37 0 komentara
Marco SABADIN / AFP

Hrvatska državljanka smrtno je stradala, a još jedna osoba hrvatskog državljanstva teško je ozlijeđena u nesreći blizu Venecije u utorak navečer u kojoj je poginula 21 osoba, kada je autobus sletio s nadvožnjaka, potvrdio je u srijedu MVEP.

“U prometnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno”, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) ujedno je izrazilo sućut obitelji preminule hrvatske državljanke.

Također je naglasilo da je “Generalni konzulat u Trstu u stalnom kontaktu s nadležnim tijelima i obitelji te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti”.

U nesreći turističkog autobusa u Italiji poginula je 21 osoba, a 15 je ozlijeđeno. Autobus je prevozio četrdesetak talijanskih i stranih turista koji su bili upravo posjetili Veneciju.

Iz još neutvrđenog razloga, vozilo, koje se kretalo po mostu, udarilo je u sigurnosnu ogradu i odletjelo u prazno, srušivši se u blizini željezničke pruge između Mestrea i Marghere, dva grada koja čine dio grada Venecije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!