Teške optužbe: “Zorana Milanovića na vlast su doveli Rusija i albanska mafija”

Vijesti 27. sij 202211:31 > 11:3636 komentara
zoran milanović
Izvor: N1 / Ivan Hrstić

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije Zijad Bećirović u Pressingu je rekao da su hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na vlast doveli Rusija i albanska mafija.

“Hrvati su povezani vrlo dobro s Rusima, u nekim segmentima bolje nego Srbija. Samo to znaju prikrivati. Oni moraju opravdati te usluge. Rusi su sudjelovali u Milanovićevom dolasku na vlast, a i sama albanska mafija. Mi smo to rekli i u analizi. Predsjednik nije reagirali. Mi bismo voljeli da reagira pa da mu kažemo kako ga je albanska mafija dovela na vlast”, rekao je Bećirović.

Za Plenkovića nije mogao tvrditi da je “kupljen od Rusa”.

Ranije je hrvatski EU parlamentarac Tonino Picula kazao da se sve zemlje EU za sankcije, osim Mađarske.

“Zar vi mislite da predsjednik jedne države, uključujući i Hrvatsku, da bi davao takve izjave da ne postoji background za jedne takve izjave. One su sulude, ali su izrečene“, rekao je Bećirović.

N1

Kazao je da zna dosta o Rusima i Milanoviću, da se vode različite istrage.

“Mi istražujemo, tako da mnoge stvari kada je u pitanju BiH ili druge države, ne možemo sve reći, da ne bismo ometali istrage ili doveli u pitanje sam izvor informacija. To je sve pod lupom, a to što radi Milanović, znaju najmoćnije države. Tako da je Hrvatska postala problem unutar same Europe i unutar NATO-a s takvim stavovima. Rusi su kontaminirali cijeli zapad, komplet struktura Europske unije je neposredno ili posredno pod utjecajem Rusije. Rusija svoj kriminal izvozi u zapadne države i onda taj kapital sa zapada plasira u druge države. Tako je bila inficirana Crna Gora. Jedan dio kapitala je bio ruski, a 20 posto je kompanije bilo u vlasništvu Srbije. Jedna od najinficiranijih država je članica NATO-a i time veoma ranjiva”, izjavio je Bećirović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar