Tihomir Ladišić sudjelovao na panelu: Mogu li mediji preživjeti i kako?

Vijesti 03. svi 202215:24 > 16:50
Izvor: N1

Tribina u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću postavila je pitanje: Mogu li mediji preživjeti u novom vremenu? Urednici Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Net.hr i N1 televizije analizirali su posljedice pandemije, rata u Ukrajini i rastuće ekonomske i političke krize na gledatelje i čitatelje na njihove navike i način praćenja medija.

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista posebno je naglasio važnost vodećih medija u vrijeme pandemije. Bez medija bili bismo društvo prepušteno neprovjerenim i često lažnim informacijama sa društvenih mreža.

Anamaria Todorić u ime Večernjeg lista naglasila je važnost pronalaska puta do novih čitatelja, posebno mladih, koji informacije pronalaze isključivo na digitalnim platformama. Moramo pronaći način kako doći do njih i ponuditi im sadržaj u novim, njima zanimljivim formatima.

Za Filipa Raunića iz Net.hr-a, online medija koji do sada nije uveo naplatu sadržaja, najveći izazov je kako odgovoriti na konkurenciju globalnih digitalnih i streaming platformi koje preuzimaju prihode i korisnike na nacionalnim tržištima. Naglasio je kako je taj udio globalnih kompanija i društvenih u Hrvatskoj već na 50% ukupne vrijednosti tržišta, i kako se svi domaći mediji bore za sve manji dio prihoda koji ostaje na tržištu.

Goran Ogurlić i dalje vjeruje u naplatu premium sadržaja Jutarnjeg lista koji dobiva stotinjak novih korisnika mjesečno.

Tihomir Ladišić naglasio je kako odgovornost za budućnost nije samo pitanje medija, gledatelja i čitatelja i njihovih odluka, već i zakonodavstva i regulatornih tijela. N1 je postao najgledaniji kabelski kanal u Hrvatskoj, ali i dalje ima cilj postati dostupan svima u Hrvatskoj. Taj cilj ne ovisi samo o kvaliteti sadržaja i želji gledatelja i čitatelja, već o odlukama telekom distributera i regulatora koji odlučuju o slobodnim i dostupnim televizijskim frekvencijama u Hrvatskoj.

Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1
Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar