Tko će biti novi ministar graditeljstva?

Vijesti 23. velj 202217:04 > 22:45
Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su mu partneri u vlasti, Dario Hrebak i Radimir Čačić, blokirali izbor Stjepana Čuraja za novog ministra graditeljstva, premijer i šef HDZ-a sada novo lice za ministra graditeljstva traži u svojoj stranci. HSLS želi da se silne milijarde za obnovu povjere baš HDZ-u, ali danas iz kuhinje HDZ-a to novo ime nije izašlo.

Sastanci u Vladi se smjenjuju, ali novog kandidata za ministra graditeljstva danas – nema. Nesuđeni, Stjepan Čuraj, kaže da je nekoliko imena u igri.

“Za neka imena sam čuo kao prijedloge, premijer je rekao da imaju i drugih prijedloga. Mi smo tražili da osoba mora biti s iskustvom, posebno s političkim iskustvom”, rekao je.

HNS novog ministra iz redova HDZ-a neće baš podržati na slijepo, ali neće ni biti problema. No, Čuraj imena koja je čuo neće otkrivati…

“Nikome neću činiti medvjeđu uslugu, posebno nakon ovog što su meni napravili”, kaže.

vezane vijesti

Osim pojedinih HDZ-ovaca i partner Čačić za ministra zaziva Branka Bačića, ali odmah nudi i objašnjenje zašto ga premijer ni u snu ne bi dao u Vladu.

“Plenković ni pod prijetnjom pištoljem ne bi Bačića stavio u Vladu jer mu je on šef kluba u Saboru i bez njega nema većine”, smatra Čačić.

Šef Kluba manjinaca pak sve prepušta u ruke Plenkovića.

“Premijer ima diskrecijsko pravo predložiti novog ministra, to je najvažniji resor nakon potresa”, kaže Vladimir Bilek.

U HDZ-u i Vladi konzultacije ispod radara, ministar i potpredsjednik HDZ-a na terenu, uz muzikaše, rekao je tek riječ-dvije o potrazi za Horvatovom zamjenom.

“Sve je u redu, znate da je premijer jučer ponudio Čuraja, nisu se svi složili. Idemo tražiti kandidata HDZ-a, to će biti dobar kandidat. U narednim danima će biti”, kaže.

Nesuđeni HDZ-ov zagrebački gradonačelnik odbacuje da bi sad bio i kandidat za ministra. “Na premijeru je da traži najboljeg kandidata i vidjet ćemo u kojem smjeru će to ići. Nema za što me vi novinari niste kandidirali, ostavimo te priče”, kaže Davor Filipović.

Dok HDZ traži, oporba se naslađuje propašću izbora Čuraja. Ali ni od novog imena ne očekuju baš ništa.

“Osoba bi trebala biti kompetentna, ali ministri se prešetavaju iz resora u resor – Horvat ministar gospodarstva pa graditeljstva, pa u Remetinec…”, govori Mostova Marija Selak Raspudić.

Hrvoje Zekanović kaže da je nevažno hoće li novi ministar biti Čuraj ili netko treći.

Najkasnije idući tjedan premijer bi u Sabor trebao na potvrdu poslati novog kandidata za ministra, ovaj put bez blokade koalicijskih partnera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram