Tko je kriv? Google priznao grešku – HDZ-ove oglase nije plaćao poljski PiP

Vijesti 04. tra 202411:35 0 komentara
Sanjin Strukić/Pixsell, Pixabay, Ilustracija

Oglasi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) netočno su prikazani na stranici Transparency Report, no za grešku je kriv Google, priznaju iz ovog tehnološkog diva.

“Oglasi hrvatske političke stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) netočno su se pojavili na stranici Transparency Report pod oglašivačem poljske političke stranke Pravo i pravda. Ovo je jednostavno bila tehnička pogreška unutar našeg alata za izvješće o transparentnosti, koju smo odmah ispravili”, naveli su iz Googlea pa dodali:

“Poljska politička stranka Pravo i Pravda nije koristila oglašavanje za promociju stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) niti se poljska politička stranka uključila u izbore za Hrvatski sabor.”

Stranka Možemo ranije je ukazala na “moguće nezakonitosti u financiranju predizborne promidžbe HDZ-a”, odnosno uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj plaćanjem oglasa HDZ-a, a zastupnica Možemo Ivana Kekin podsjetila je da je Zakonom o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendumu zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

Iz HDZ-a su to odmah rezolutno demantirali te napomenuli da greška nije njihova. Google sada priznaje da su bili u pravu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!