Tko je Silvano Hrelja, novi član vladajuće većine?

Vijesti 18. lip 202117:019 komentara
Izvor: Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

HSU-ov saborski zastupnik Silvano Hrelja u petak je glasao za rebalans proračuna te tako podržao HDZ-u vladajuću većinu. Hrelja je u Sabor ušao u koaliciji s SDP-om. Premijer Andrej Plenković rekao je da su s Hreljom dogovorili protokol o razumijevanju i suradnji koji će trajati cijeli mandat.

Tko je točno Silvano Hrelja?

Rođen je 14. ožujka 1958. godine u Hreljinima (Žminj – Hrvatska). Završio je srednju elektrotehničku školu – jake struje te Višu tehničku školu za sigurnost pri radu i zaštitu od požara, u Zagrebu (VŠS – inženjer sigurnosti pri radu i zaštite od požara).

Po završetku školovanja zaposlio se u pulskom Uljaniku kao inženjer sigurnosti i u službi zaštite na radu.

VEZANE VIJESTI

Potom se aktivira u Sindikatu metalaca Hrvatske te postaje glavni povjerenik sindikata u Uljaniku, a zatim regionalni i županijski povjerenik SMH-a za Istru.

2003. na parlamentarnim izborima postaje saborski zastupnik HSU-a i potpredsjednik stranke te predsjednik Županijske organizacije HSU-a Istarske županije. Na parlamentarnim izborima 2007. ponovno je izabran u Sabor.

Na 7. Skupštini HSU-a 14. ožujka 2008. izabran je za predsjednika stranke.

Na 11. redovitoj i izbornoj skupštini 6. svibnja 2016. ponovno je izabran za predsjednika HSU.

Nakon 12 godina na čelu stranke Hrelja je 2020. rekao da neće ići po novi mandat.

U sadašnji saziv Sabora ušao je preko liste SDP-a. 

Što piše u Hreljinoj imovinskoj kartici?

Hrelja mjesečno prima saborsku plaću u iznosu od 29718,82 kuna bruto, odnosno 16826,56 kuna neto. Od ostalih prihoda, koji nisu specificirani, prima još 1500 kuna mjesečno.

Hrelja ima i dva kredita, jedan od 60 tisuća kuna koji mjesečno otplaćuje 1700 kuna, te drugi od 74 tisuća kuna koji mjesečno otplaćuje 2300 kuna.

Od nekretnina, u imovinskoj kartici stoji da posjeduje kuću u Puli veliku 240 četvornih metara i vrijednu 1,5 milijun kuna. Hrelja ima još jednu kuću, te je njezin pedesetposto suvlasnik s trećim osobama. Riječ je o kući od 280 četvornih metara vrijednoj 1,2 milijuna kuna.

Vlasnik je i jedne oranice (njive) u Puli veličine 6052 četvornih metara čija se vrijednost procjenjuje na 180 tisuća kuna. Hrelja je tu pedesetpostotni suvlasnik s trećim osobama.

Ima i 15 dionica Uljanika, prenosi Index.

Komentari

Vaš komentar