Tko još vjeruje Zlati Hrvoj Šipek?

N1

Donosimo jutarnju analizu naše Mile Moralić.

Glavna državna odvjetnica još uvijek ima potporu vladajuće koalicije i teško da će zaključak koji bi obvezao Vladu da pokrene postupak njenog opoziva, a koji inicira oporba, bilo što promijeniti. Ruke za njenu smjenu u Saboru oporba može samo sanjati.

Nakon što je “preživjela” činjenicu da je spis o bivšoj ministrici Gabrijeli Žalac držala u ladici i da je istragu pokrenuo tek Ured europskog javnog tužitelja, teško je vjerovati da bi nekoliko poruka koje je razmijenila s Josipom Rimac, a koje su pronađene u tom sad već notornom mobitelu, mogle biti jezičac na vagi koji bi izazvao smjenu Zlate Hrvoj Šipek.

Problem je s glavnom državnom odvjetnicom, a onda i uredom kojem je na čelu taj da iz dana u dan rapidno gubi povjerenje građana. Svaki njen novi istup u javnosti otvori barem još tri nova pitanja i sroza povjerenje za barem još tri razine.

Kako da itko vjeruje državnoj odvjetnici koja ne govori istinu ili prešućuje istinu ili iskrivljuje istinu ili zaobilazi istinu ili skriva istinu?

Pogotovo što, kako sama tvrdi, ne postoji argument utjecanja na istragu pa je sve ono što je o kontaktima s Rimac napisala u priopćenju i rekla na Novoj TV, mogla je reći taj dan u Saboru. Ali nije. Odlučila je to zaobići i zabila još jedan čavao u lijes institucija kojima je zadatak čuvati Republiku Hrvatsku, između ostalog i od korupcije.

Tko će više vjerovati Zlati Hrvoj Šipek? Samo oni koji je trebaju baš takvu i baš za taj posao.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.