Tko su novi čelni ljudi Fonda za obnovu?

Vijesti 13. lip 202217:43 1 komentar
Fond za obnovu

Nakon provedenog javnog natječaja, Snežana Penović imenovana je u ponedjeljak ravnateljicom Fonda za obnovu na mandat od četiri godine, a za zamjenika ravnateljice izabran je Krešimir Dominis, priopćili su iz Fonda.

Penović je nakon odlaska Damira Vanđelića s funkcije ravnatelja, bila v.d. ravnateljica, a Upravno vijeće ju je nakon javnog natječaja izabralo jednoglasno.

Iz Fonda ističu da je Penović diplomirana inženjerka građevinarstva koja je u posljednjih 20 godina obnašala niz dužnosti u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, od građevinskog inspektora u Splitu do načelnice odjela građevinske inspekcije.

vezana vijest

Prije toga radila je kao nastavnica matematike i fizike u osnovnoj školi i bila direktorica tvrtke Genesis inženjering, a u Fond za obnovu došla je u ožujku 2021. te je radila na poslovima u Sektoru za stručne poslove kontrole i praćenja obnove. V.d. ravnateljica je od prosinca 2021.

Na posljednjem javnom natječaju objavljenom u travnju, prijave je podnijelo 13 kandidata od kojih je 8 kandidata ispunilo formalne uvjete natječaja.

Upravno vijeće je na današnjoj sjednici imenovalo i zamjenika ravnateljice, Krešimira Dominisa.

Iz Fonda ističu da je Dominis magistar ekonomije koji je svoju karijeru gradio u privatnom sektoru u vodećim međunarodnim korporacijama za razvoj nekretnina GTC S.A., Trigranit i Bluehouse Capital Group.

U Ministarstvo državne imovine, Dominis je došao 2018. u Upravu za trgovačka društva gdje je radio do 2021., kada je prešao u Fond za obnovu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare