Tomašević: Činjenica je da su uhićenja krenula nakon promjene vlasti

Vijesti 15. srp 202109:05 > 11:17 0 komentara
tomislav tomašević
N1

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u četvrtak je uoči prve radne sjednice zagrebačke Gradske skupštine istaknuo kako se nada dobroj i konstruktivnoj raspravi te da vjeruje da će ovu sjednicu obilježiti i uhićenja budući da je u Zagrebu to postala svakodnevica.

“Nadam se dobroj i konstruktivnoj raspravi. Najvažnije je da se izglasaju točke”, rekao je Tomislav Tomašević.

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik je dodao kako ima još dosta stvari koje se trebaju raščistiti pa ukoliko istrage završe tako da se kaznena djela i utvrde, onda će biti još uhićenja. Kazao je i da istražitelji prema informacijama koje ima danas nisu u Gradskoj upravi.

Na pitanje očekuje li kritike, rekao je da ih očekuje: “No, bit će zanimljivo kad će ih upućivati ljudi koji su sjedili u NO Holdinga koji je postavljen zadnjih nekoliko godina. Vjerujem da će i uhićenja obilježiti Sjednicu, postali su svakodnevnica. Koliko znam, istražitelji nisu danas u Gradskoj upravi. Još se dosta stvari treba raščistiti.”

Tomašević je rekao da ga DORH nije ispitivao.

“Što se tiče amandmana o preustroju, to mi se čine kao populistički amandmani koji nemaju veze s vezom”, dodao je.

Osvrnuo se još jednom na uhićenja:

“Činjenica je da su uhićenja krenula nakon promjene vlasti. Najavili smo da će se riješiti korupcijska hobotnica, a uhićeni moraju dokazati svoju nevinost na sudu. Meni je bitno da se to počne račišćavati, bolje ikad nego nikad.”

Tomašević je rekao da neće prihvatiti niti jedan od 13 amandmana koje je predložio Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a koji se odnose na njegov prijedlog odluke o ustrojstvu i djelokrugu gradskih upravnih tijela, kojim se broj gradskih ureda smanjuje sa 27 na 16. Kaže kako su to populistički amandmani poput onoga da mora postojati gradski ured za EU projekte. Ponovio je kako se uredi ne ukidaju već spajaju i prelaze u veći ured.

Tijek događaja pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!