Tomašević: “Gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura? Recite da se i ja bavim tim biznisom”

Vijesti 03. lis 202316:03 4 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u utorak da će biti raspisan javni natječaj za korištenje prostora Boogaloo Kluba, u međuvremenu će se odraditi svi zakazani glazbeni programi, ali se više neće plaćati samo 200 eura po večeri za korištenje dvorane.

“Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta odlučit će o daljnjem režimu korištenja prostora Boogaloo Kluba kako bi se svi zakazani programi mogli provoditi do završetka javnog natječaja”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare upitan o daljnjoj sudbini prostora u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta.

Klub po zakonu i odlukama Gradske skupštine mora ići na javni natječaj, a dotad će se zakazani programi odraditi te će se moći zakazati neki drugi programi od drugih aktera. Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta uskoro će donijeti odluku, pa će javnost o tome biti obaviještena.

Tomašević je istaknuo da je dosadašnji korisnik ugovorio program do kraja godine iako je znao da će mu za šest mjeseci isteći ugovor.

“O.K., ti programi će ostati, ali isto tako će moći doći programi i drugih korisnika dok traje javni natječaj, a nakon natječaja će se vidjeti tko će dobiti taj prostor za glazbene programe, jer tamo ništa drugo neće biti”, poručio je.

Na pitanje hoće li na natječaju prioritet imati neprofitne udruge i trebaju li privatnici strahovati da će ostati bez toga prostora, Tomašević je odgovorio da ne može prejudicirati kako će natječaj izgledati.

Istaknuo je da je dosadašnji korisnik dvoranu plaćao 200 eura po večeri i upitao – koji još privatnik ima takve uvjete?

“Nama je u interesu da tamo budu glazbeni programi, ali gdje to ima da netko unajmljuje dvoranu za 200 eura po večeri, recite mi gdje su tako dobri uvjeti pa da se bavim koncertnim biznisom”, kaže Tomašević.

Poručio je da svi gradski prostori, bez obzira na korištenje, moraju ići na natječaje jer moraju imati transparente uvjete za sve potencijalne korisnike.

Na pitanje da komentira to što se dosadašnji korisnik buni jer ne može doći do prostora pogodbom, bez javnog natječaja, Tomašević je upozorio da Državna revizija inzistira na raspisivanju javnog natječaja.

“Imamo odluke Gradske skupštine, imamo izvješće Državne revizije. Ne može se unedogled po takvim cijenama nekom produžavati ugovor”, poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.