“Tomašević godinama ima prljavu kampanju, a Klisović je fin, valjda je nervozan”

Vijesti 19. tra 202113:14 > 14:26 2 komentara
ivica lovrić
N1

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje i kandidat za zamjenika gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević i stranke BM 365, Ivica Lovrić, u N1 Studiju uživo komentirao je predstojeće lokalne izbore kao i situaciju s koronavirusom u Zagrebu.

Na prozivke kandidata SDP-a Joška Klisovića da Jelena Pavičić Vukičević kupuje glasova zapošljavanjem ljudi mimo odluke Gradske skupštine, Ivica Lovrić je rekao:

“Imam poruku za Klisovića što se tiče anketa – neka je naruči i on i objavi. SDP je radio anketu, rezultati su bili slični, ali nikad je nisu objavili. Klisović je jučer prvi puta krenuo s elementima prljave kampanje prema Pavičić Vukičević, a Možemo je pojačalo svoju kampanju protiv nje, to je najbolji pokazatelj kakva je to anketa.

VEZANE VIJESTI

Jelena Pavičić Vukičević ne uzima glasove Davoru Filipoviću, on ima više glasova po ovoj anketi neko HDZ-ov kandidat prije četiri godine. Planirali smo ovakav rast i da negdje do prvog kruga Vukičević ima između 15 i 20% glasova, koliko nam treba za ulazak u drugi krug. Nismo dobro planirali pa smo taj rezultat ostvarili i ranije, ali mislim da će se nastaviti rast.”

Na pitanje je li itko od bliskih suradnika Pavičić Vukičević dobio novi ugovor, Lovrić odgovara:

“Jučer je predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga održala konferenciju za novinare i prozvala Tomaševića koji je iznio laži, da se ili ispriča ili da donese dokaze. Je li donio dokaze? Kad netko iznese tako ozbiljne optužbe pa onda kaže da su to neprovjerene informacije, što je to nego neodgovorno? Slične optužbe iznio je Klisović, neka donesu dokaz. To su prljave odrednice kampanje. Tomašević to radi godinama, iznosi paušalne optužbe. Klisović je fin gospodin, nije bio sklon tomu, valjda je neka nervoza u njegovom stožeru, ali proći će i to. Žao mi ga je, vjerojatno se ne osjeća dobro, ali koliko znam ima varijantu s veleposlaničkim mjestom pa će mu biti lakše. Tako sam nešto čuo, možda bi ga trebalo pitati. Mislim da je Klisović izuzetno sposoban diplomat.”

Kazao je da Krešimir Macan nije službeno u kampanji Jelene Pavičić Vukičević. “Dobro se poznajemo, razmjenjujemo pokoji savjet. Ništa nije formalizirano, pitanje je hoćemo li. Mi godinama sami kreiramo svoje kampanje, to činimo i sad”, rekao je Lovrić.

Istaknuo je da nemaju namjeru potpisivati formalne koalicije, a o suradnji s HDZ-om kazao je. “Sjajno smo surađivali s HDZ-om i drugim političkim opcijama, no u vrijeme kad je preizborna kampanja, nemamo običaj surađivati ili se dogovarati s drugim političkim opcijama.”

Povratak u škole

O situaciji s koronavirusom u Zagrebu i povratku učenika u školske klupe, rekao je:

“Što se tiče učenika, imamo od jučer osam novozaraženih, dvoje u osnovnim školama, 6 u srednjima. Više je zaraženih među djecom koja ne dolaze u školu, to su srednjoškolci, ukupno oko 200. Prema tome dvostruko je manja zaraženost među učenicima. Trenutno je situacija u zagrebačkim školama izuzetno dobra, nadam se da će tako i ostati jer se u školama epidemiološke mjere maksimalno poštuju. Jako je važno da djeca imaju normalnu nastavu. Svakodnevno s HZJZ-om pratimo stanje i ako se pogorša, u jednom ćemo danu prijeći na C model.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare