“Tomašević je otvorio pregovore s Upravom Dinama koju je smatrao nelegitimnom”

Vijesti 27. sij 202218:15 1 komentar
Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika Mosta Marko Sladoljev prozvao je u četvrtak gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je otvorio pregovore s Upravom Dinama koju je u predizbornoj kampanji smatrao "nelegitimnom i nedemokratskom".

Sladoljev je podsjetio da je Tomašević, kada je bio oporbeni gradski zastupnik 2018., upitao kada će se prestati financirati malverzacije u Dinamu, čime je optužio bivšega gradonačelnika Milana Bandića i Upravu Dinama, s kojom sada pregovara, da su “uzeli sedam milijuna kuna za obnovu atletske staze, a da su se zapravo tamo vršile muljaže”.

“Sada s tim istim ljudima, koje je prije tri godine optužio praktički da su vršili nečasne radnje, pregovara”, istaknuo je Sladoljev na konferenciji za novinare Kluba gradskih zastupnika Mosta u stanci sjednice Gradske skupštine.

“Danas je gradonačelnik Tomašević u replici HDZ-ovom Mislavu Hermanu rekao da su u Gradskoj plinari HDZ-ovi kadrovi. A što mislite čiji su kadrovi u Upravi Dinama?” upitao je Sladoljev.

Istaknuo je da su neki od tih kadrova i zastupnici Gradske skupštine, kao Marijan Tomurad iz stranke Bandić Milan 365, te je ustvrdio da je Uprava Dinama kadrovski ekipirana iz stranke BM 365 i HDZ-a.

S obzirom na to da je gradonačelnik Tomašević rekao da će se ispod sjeverne tribine Dinamovog stadiona useliti tri fakulteta, Sladoljev je upitao hoće li Grad ili Dinamo financirati obnovu te tribine.

Nelogično mu je i da se ide u njezinu obnovu i troše milijuni kuna ako će se srušiti da bi se gradio novi stadion.

Nestranački zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža rekao je kako su na dnevni red Gradske skupštine predložili točku o otpuštanjima u Zagrebačkom holdingu te zaštiti slobode govora svih zaposlenika u Gradskoj upravi i u trgovačkim društvima i ustanovama koje se naslanjaju na Gradsku upravu, ali da su, nažalost, te točke stavljene na margine sjednice. Kaže da je vladajuća većina time pokazala koliko su socijalno osjetljivi i demokratski nastrojeni.

Gradski zastupnik Mosta Lovro Marković rekao je kako novi prijedlog naplate odvoza komunalnog otpada “daje ulaznicu” da za četiri kune, koliko će stajati jedna vrećica, određeni građani koji ne žele razvrstavati otpad to rade uz vrlo mali dodatak. Smatra da ta odluka ne ide prema smanjenju količine miješanoga komunalnog otpada, nego isključivo prema regulaciji cijene i povećanja prihoda Čistoće.

Goluža je napomenuo i kako je problem što nemamo pogone koji mogu reciklirati prikupljeni otpad.

Marković je najavio da će Klub Mosta dati amandman na odluku o financiranju udruga iz područja međugradske suradnje u kojoj, kako je rekao, “krišom gradska vlast želi ubaciti i udruge za promicanje civilnog društva i ljudskih prava iako za aktivizam tih udruga već postoje drugi natječaji kojima im se dodjeljuju sredstva”.

Također, dat će i amandman na prijedlog Kluba gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a u kojem će, osim onoga što su oni već zatražili o Gradskoj plinari, tražiti i da se dostave temeljiti izvještaji o tome u kojem postotku mogu isporučiti onaj plin koji su ugovorili u prethodnoj godini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare