Tomašević: Na Sveti Duh dolazi doktor s Merkura gdje izvode pobačaje

Vijesti 10. svi 202212:37 > 14:52 1 komentar
N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na press konferenciji je komentirao situaciju oko priziva savjesti u bolnici Sveti Duh gdje već godinama ne izvode pobačaje.

Na novinarsko pitanje gdje vidi rješenje tog problema i je li rješenje dovođenje novog šefa ginekologije, Tomašević je dao opširan odgovor:

VEZANE VIJESTI

“Već sam rekao da mi je neprihvatljiva takva situacija iz perspektive da je to najveća zdravstvena ustanova u Gradu Zagrebu čiji je vlasnik Grad Zagreb i da očekujem od novog vodstva bolnice, od nove ravnateljica koja je stupila na snagu u siječnju, da se omogući da svi zakonski dozvoljeni prekidi trudnoće se mogu obaviti u toj najvećoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi.

I ona je tako nešto i najavila u svojim medijskim nastupima i ja vjerujem da u tom smjeru ide i njena odluka oko imena za novog šefa ginekologije, a spominje se gospodin Matijević koji je dosad bio šef ginekologije na Merkuru.

Tamo se itekako obavljaju svi dozvoljeni prekidi trudnoće na zahtjev žene do 10 tjedna što nije slučaj na Svetom Duhu gdje godinama baš svi liječnici i sve medicinske sestre imaju priziv savjesti. U tom smislu očekujem da njegovo dovođenje ide u smjeru tih problema”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare