Tomašević najavio još besplatnih vožnji sljemenskom žičarom, evo kada

Vijesti 23. sij 202411:53 0 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za medije naglasio je kako je gradska vlast odlučna u tome da će ispuniti obećanje o zatvaranju Jakuševca.

Zbog toga se, objasnio je, krenulo i u raskid koncesije za pročistač voda. Ostanak u koncesijskom ugovoru bio bi skuplji nego raskid, kaže Tomašević dodajući da je ta lokacija potrebna za izgradnju CGO-a u Resniku. “To je jedina lokacija, za bilo koju drugu lokaciju izgubile bi se još dvije godine. Investicija od 94 milijuna eura će se financirati ili iz EU-a ili iz gradskog proračuna”, kaže i objašnjava da, ako je žele financirati iz EU-a, ne smije privatna firma upravljati pročistačem.

Besplatne vožnje žičarom

Gradonačelnik je objasnio zbog čega je odlučeno da prijevoz žičarom bude besplatan prošlog vikenda. Željelo se spriječiti prometni kolaps, a odluka je, objašnjava, naišla na dosad neviđen odjek i građani su zaista poslušali preporuke. “Mogu najaviti da će u tjednu školskih praznika u veljači, to su dva vikedna, od 17. do 25. veljače će isto biti besplatna žičara za sve posjetitelje. Htjeli bismo tako poticati građane da što više koriste žičaru, a što manje automobile”, kaže gradonačelnik.

Zagrepčani će žičaru otplaćivati još barem 20 godina, poručio je, a uz to, treba pokrivati i operativne troškove. Tek oko 20 posto tih troškova mogu pokriti prihodi žičare od prodaje karata, rekao je objasnivši da se žičara i tako de facto subvencionira. Spomenuo je mogućnost da žičara bude besplatna za Zagrepčane koji svakako otplaćuju taj kredit, ali o tome se još pregovara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!