Tomašević o najavi izgradnje stadiona: Ovo mi je prva informacija, iznenadilo me

Vijesti 11. lis 202211:14 1 komentar
N1 / Ilustracija

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao redovitu konferencija za novinare. Pred zagrebačkim gradonačelnikom je niz tema koje zanimaju građane. Prvenstveno je to novi sustav razdvajanja i odvoženja otpada, zatim stanje s opskrbom plinom u Gradu kao i druge teme poput prometnih gužvi, izgradnje dječje bolnice uz ostale gradske teme.

Tomašević je na samom početku najavio vraćanje plave boje tramvajima i autobusima ZET-a te da će reklame na gradskom prijevozu postati prošlost.

Gradonačelnik je podsjetio na nepovoljne ugovore koje je s privatnim poduzećem potpisala prethodna vlast i dodao da neće dozvoliti da se grad “pretvori u šoping centar”, prenosi Dnevnik.hr.

Gradonačelnik je podsjetio da je natječaj za Advent u tijeku te pozvao poduzetnike da se jave jer je rok pri kraju, do 15. listopada.

Gradnja novog stadiona

vezana vijest

Upitan o gradnji stadiona, kazao je kao mu je izjava glasnogovornika Vlade prva informacija, jer grad s Dinamom već godinu dana vodi pregovore. “Od grada se tražilo da osigura zemljište, a investitor je Dinamo. Mi radimo na tome, jer zemljište nije u potpunosti u vlasništvu grada, a ovo mi je prvi glas”, kazao je i pozdravio sva ulaganja RH u sportske infrastrukturne objekte te je podsjetio da dvorana Doma sportova nije obnovljena od potresa, te se nada i da će dio Vladinih ulaganja završiti i tamo, kao i u bazenu u Španskom o kojem se već godinama govori, rekao je Tomašević.

“Zagrebu ne treba nova lokacija za stadion već treba srušiti ovaj stadion na ovoj lokaciji i izgradi novi na mjestu maksimirskog”, kazao je i dodao da se mora obnoviti i stadion u Kranjčevićevoj.

Razvrstavanje otpada

Tomašević je ponovio da se novim sustavom razdvajanja otpada konačno naplaćuje prema učinjenom otpadu, no da točne podatke još nema. “Mi smo još daleko od Osijeka, koji je na 50 posto u odvajanju otpada, mi smo na nekih 30 posto”, kazao je i dodao da “sav otpad ide na Jakuševac, ali je tamo distributivni centar koji dalje razdvaja otpad. Bio otpad ide na kompostanu i uskoro ćemo pozvati građane da mogu doći i besplatno uzeti kompost”, odgovorio je na kritike da “sav otpad ide na isto mjesto”. Kazao je da Čistoća prodaje otpad i tako je “nastala ušteda od 60 milijuna kuna godišnje” te da zbog toga dio ugovora s C.I.O.S. grupom ne konzumira jer može dio učiniti sama Čistoća.

Govoreći o kategorijama građana koje imaju mogućnost za dobivanje besplatnih ZG vrećica, gradonačelnik je kazao da će se te kategorije proširiti i na druge korisnike.

Zamnjenica gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je kako gradska poduzeća neće više raditi s vanjskim agencijama niti će angažirati vanjske agencijske radnike te će ta vrsta suradnje biti svedena na apsolutni minimun.

Luka Korlaet predstavio je škole koje su obnovljene nakon potresa, kao i one koje se planiraju obnoviti tijekom 2023. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare