Tomašević najavio reviziju odvoza otpada za kuće i zgrade

Vijesti 03. stu 202211:20 2 komentara
N1, Ilustracija

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu oko situacije s odvozom otpada u Zagrebu.

“Drastično se povećalo odvajanje otpada, iznenadilo je najoptimističnije prognoze u Čistoći”, rekao je Tomislav Tomašević govoreći o novom modelu odvoza otpada u Zagrebu i dodao:

“Jasno je da je ovo sustav koji se ne može preko noći promijeniti. Moramo se prilagođavati većem odvajanju plastike i papira koji se sad više odvajaju. Radi se revizija odvoza u obiteljskim kućama, tamo će sad biti jednom tjedno. Gradovi koji su uzor Zagrebu i gdje se najviše odvaja, imaju odvoz samo jednom tjedno, svugdje.

Revizija odvoza i za višestambene zgrade

Sad reduciramo odvoz u obiteljskim kućama, idemo prema tome da bude službeno jednom tjedno za višestambene zgrade da se više ne događa da se plastika odlaže bilo kad, u bilo koje vrijeme, to ne može biti održivo. Prvi cilj oko ogromnog povećanja odvajanja je postignut, ali treba puno rada na sustavu kako bi bio kvalitetan. Usluga sad funkcionira u centru, a treba u cijelom Zagrebu.”

Građani poštuju sustav

Tomašević je, veli, ipak zadovoljan sustavom i kako su ga građani prihvatili:

“Zadovoljan sam koliko su građani prihvatili sustav u centru grada. Od prvog danas su se ljudi držali pravila, brzo su se navikli na odlaganje od 20 do 22 h. Analiza pokazuje da u cijelom gradu 80 do 90 posto vrećica u spremnicima jesu ZG vrećice, građani poštuju sustav. Ima prostora za napredak.”

Kompostana na Jakuševcu je riješena, kao što sam rekao tad – riješeno je u jednom danu, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare