Tomašević o cijenama vrtića i javnog prijevoza: Ne mogu obećati da neće rasti…

Vijesti 05. lip 202321:28 1 komentar
Luka Stanzl/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević ima cijeli niz problema, od odvoza smeća do nepokošenih zelenih površina, a sad tome treba pridodati i ubojstvo u Paromlinskoj ulici.

O svemu je detaljno govorio u Dnevniku Nove TV. Ali, prije aktualnih gradskih tema, osvrnuo se na ubojstvo i činjenicu da počinitelj još uvijek nije poznat policiji.

“Ove godine u Zagrebu su bila tri ubojstva i sva su riješena. Lani ih je bilo pet, što je za dva manje u odnosu na godinu dana prije, i prošla je godina po izvješću policije bila najbolja po svim pokazateljima u zadnjih 20 godina. Znači, grad je prošle godine bio najsigurniji u posljednjih 20 godina”, istaknuo je gradonačelnik i dodao da ga ne bi bilo strah prošetati Paromlinskom tijekom noći.

Što se kritika oporbe tiče, u prvom redu Renata Peteka, vezano uz navodno netransparentno Tomaševićevo djelovanje, kratko je odgovorio da to nije istina. A je li istina da će se povećati cijene komunalija zbog porezne reforme kojom se ukida prirez?

“Nismo još vidjeli prijedloge izmjena zakona, ali vidjeli smo Vladin prijedlog tzv. porezne reforme. Grad Zagreb ima najveći prirez u Hrvatskoj, po zakonu jedini i smije imati 18 posto, jer ima čak 340 ustanova. Rekao sam već kako smatram da je socijalno pravednije vratiti tu stopu poreza na dohodak nego podići cijenu komunalija, za tih milijardu kuna koliko ćemo manje imati. Porez na dohodak plaćaju oni s većim plaćama i zato smatram da je ispravnije vratiti tu stopu poreza nego povećati komunalije za sve”, rekao je Tomašević.

Upitan hoće li rasti cijene javnog prijevoza i vrtića, kazao je da zasad neće.

“To znači da ne mogu obećati da neće rasti za sljedećih godinu dana s obzirom da sve raste. Raste trošak rada, moramo povećavati plaće… Imamo najjeftiniji javni prijevoz i napravit ćemo sve što možemo da tako ostane”, izjavio je u Dnevniku Nove TV gradonačelnik Zagreba.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare