Tomašević objavio rezultate mjerenja kvalitete zraka

Vijesti 05. pro 202307:13 0 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Mještani s Jakuševca prijete buntom. Mediji su prenijeli vijest da su zaprijetili da će blokirati deponij traktorima po uzoru na prosvjede svinjogojac koji već danima blokiraju ceste po Slavoniji.

Kako bi smirio situaciju gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je putem Facebooka podijelio podatke o kvaliteti zraka na Jakuševcu.

Objavu prenosimo u cijelosti.

“Uz stalnu postaju za mjerenje kvalitete zraka u Jakuševcu, tražili smo i dodatna mjerenja kakvoće zraka putem mobilne postaje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Mjerenja su pokazala da su plinovi koji uzrokuju neugodan miris, primarno sumporovodik, amonijak i merkaptani, prisutni ispod graničnih vrijednosti. To znači da je miris koji građani osjećaju neugodan no ne i opasan za zdravlje.

Mjerenja se rade kontinuirano, a prikazani rezultati pokazuju vrijednosti izmjerene mobilnim uređajem u 13:00 i 19:00 sati na dan odrona. Nadamo se da će vrijednosti ostati ispod graničnih i da će se neugodan miris postepeno smanjivati’, poručio je Tomašević.

Gradonačelnik je zatražio i sastanak s Vladom kako bi se pronašlo rješenje da se problem što hitnije riješi. Očito je da se problem više ne može gurati pod tepih. Potrebna je hitna reakcija svih nadležnih institucija.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!