Tomašević: Zaduženje Zagreba se smanjuje, a ne povećava

Vijesti 13. lis 202217:04 0 komentara
Željko Hladika/Pixsell

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak da se zaduženost Zagreb smanjuje, a ne povećava kako tvrdi oporba, istaknuvši da je sada na razini od 14 posto u odnosu na prihode, a u trenutku njegova dolaska na vlast bila je 16,5 posto.

“Slušam stvari koje su potpuno nevjerojatne – da smo zadužili grad za 3,9 milijardi kuna”, komentirao je Tomašević odgovarajući na optužbe iz Stranke rada i solidarnosti.

Prodaja udjela u APIS IT-u i dalje je u planu

Istaknuo je kako bi to značilo da se konsolidirani dug grada, Holdinga i ZET-a, za koji je nova gradska vlast utvrdila da je 8,2 milijardi kuna, sada popeo na 12 milijardi, odnosno da je veći od 20 posto koliko je zakonski dopušteno.

“Postotak zaduženosti Grada bio je, kada smo došli na vlast, 16,5 posto, a sada je 14 posto. Dakle, zaduženost se smanjuje, a ne povećava”, ustvrdio je Tomašević.

VEZANA VIJEST

Nije želio podrobnije komentirati izračun kluba HDZ-a da će zbog prenapuhanog i nerealnog rebalansa proračuna Zagreb u sljedeću godinu prenijeti 523 milijuna kuna duga, istaknuvši da HDZ ne barata s pravim informacijama.

Prodaja udjela u vlasništvu tvrtke APIS IT-a je itekako u planu, poručio je dodavši kako ne zna otkuda HDZ-ovcima  informacije da se od toga odustalo.

“Ne razumijem kako ljudi ne mogu dobiti informaciju od svojih kolega iz stranke”, rekao je Tomašević dodavši kako razgovara s ministrom financija o tome.

Poslali smo pismo namjere i dogovorili smo da ćemo imati radnu skupinu koja će dogovoriti cijenu, tako da idemo dalje u prodaju APIS IT-ja, istaknuo je Tomašević.

Na kritike Mosta da u novom rebalansu proračuna nisu osigurana sredstva za povećanje naknada asistentima u nastavi, Tomašević je poručio da je naknada već povećana s 25 na 30 kuna, a nova povećanja bit će sljedeće godine.

Klisović: Idemo u promjene poslovnika Skupštine

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović rekao je kako je nakon godinu i nešto dana uočena potreba za doradom poslovnika Skupštine.

“Idemo u promjene poslovnika, kako bi sjednice učinile učinkovitima i minimalizirali mogućnost zloupotrebe proceduralnih stvari za razvodnjavanje sjednice”, poručio je Klisović.

Kaže kako je taj proces započet, a nakon što se izradi prvi nacrt promjena, poslati će ga na konzultacije svim gradskim zastupnicima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!