Tomašević: Pukao je magistralni cjevovod, star 60 godina. Provest ćemo istragu

Vijesti 29. tra 202208:16 > 09:06
Izvor: N1, Ilustracija

Zbog puknuća cjevovoda na Aveniji Marina Držića, na jednom od najfrekventnijih mjesta u Zagrebu u petak ujutro poplavljen je kolnik i privremeno je zatvoren promet u Strojarskoj ulici te na raskrižju Ulice kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga.

O puknuću cjevovoda govorio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

VEZANE VIJESTI

“Do 8 ujutro je već vodoopskrba uspjela uspostaviti opskrbu za sve građane. Sada je obustavljena opskrba vodom u Radničkoj cesti, u poslovnim zgrada. Lagano se stablizirao promet. Nemamo prijava za bilo kakve štete na objektima. Nadam se da će tako i ostati. Ako bude bilo kakve štete na privatnim objektima, to će pokriti osiguranje. Ovo je drugi magistralni cjevovod koji je pukao. Star je oko 60 godina. Moramo cijelu vodoopskrbnu mrežu u Zagrebu modernizirati i obnoviti. Moramo uložiti dvije milijarde kuna u idućih 7 do 8 godina kako bismo modernizirali sustav i smanjili gubitke koji su sada 50 posto”, rekao je gradonačelnik.

“Vodoopskrba i odvodnja i Zagrebački holding će provesti istragu o puknuću cijevi, kako bi se isključila mogućnost ljudske pogreške. Radit će se i forenzika cijevi”, dodao je.

Podsjetimo, zbog puknuća cjevovoda na Aveniji Marina Držića, na jednom od najfrekventnijih mjesta u Zagrebu u petak ujutro poplavljen je kolnik i privremeno je zatvoren promet u Strojarskoj ulici te na raskrižju Ulice kneza Branimira i Avenije Marina Držića u smjeru juga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar