Treba li dizati kredit sada ili čekati euro? Pogledajte što savjetuje stručnjak

Ekonomija 13. velj 202208:38 0 komentara
Unsplash / Ilustracija

Financijski stručnjak Hrvoje Japunčić komentirao je temu kamata, kredita i poskupljenja.

U razgovoru za RTL, Japunčić je ustvrdio kako je trenutna inflacija pandemijska, generirana nedostatkom ponude u pandemijskim uvjetima poslovanja, logistike i distribucije.

“Zato, osobno, očekujem da će poboljšanjem pandemijskih uvjeta poslovanja u idućih nekoliko mjeseci doći do normalizacije, do povećanja ponude, automatski i do ukupnosti koja će regulirati da će inflacijski trendovi u ljeto biti niži. Ako do takvih trendova dođe na ljeto, na jesen, onda niti Europska centralna banka, ako govorimo iz hrvatske perspektive, neće imati tako jak pritisak da bi podizala kamatne stope. To je odgovor na pitanje da li dizati kredit sad ili pričekati. Mislim da bi trebalo pričekati”, rekao je Japunčić.

Upitan je li pametnije pričekati s dizanjem kredita dok Hrvatska ne uđe u eurozonu, Japunčić kaže: “To je teško reći. No kroz nekoliko mjeseci, što se tiče ovog segmenta povećanja ponude, s druge strane specifične situacije u Europi po pitanju energetike, koja je vrlo izražena u izračunima europske, tako i hrvatske inflacije, mislim da će ljeti već biti dosta rješenja i da će ljeti biti vrijeme za konkretnije odluke.”

Komentirajući djelovanje vlade u uvjetima krize, Japunčić je ustvrdio da se djeluje puno više nego 2008. no iz kuta poduzetnika, ipak se kasni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!