Troje dilera ide pred sud zbog droge vrijedne preko 3,3 milijuna eura. USKOK otkrio narko-kanale preko Hrvatske

Crna kronika 18. tra 202411:35 0 komentara
Ilustracija/Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

USKOK je upravo podigao optužnicu protiv dvojice državljana Slovenije i BiH, te jedne državljanke Slovenije koji su, kako se sumnja, nabavili drogu vrijednu nešto više od 3,3 milijuna eura. Uspjeli su, navodi se u optužnici, prodati samo dio i zaraditi oko 525.640 eura.

Drogu su nabavljali od početka 2022., pa sve do kraja svibnja 2023. godine. Osim droga nabavljali su i oružje, te streljivo i eksploziv. Tako su u tom periodu raspolagali s najmanje 23 kilograma kokaina, 87 kilograma heroina, 131 kilogramom marihuane, 100 kilograma hašiša, amfetaminom i paracetamolom, te kofeinom koji se koristi za povećanje mase droge.

Detalji optužnice

Prema optužnici kokain su prodavali za 30.000 eura po kilogramu, marihuanu za 1.600 eura po kilogramu, a hašiš za 500 eura za 100 grama. Amfetamin su, navodi USKOK u optužnici, prodavali po cijeni od najmanje 1.300 eura za kilogram, a heroin za 22.000 eura po kilogramu. Tako su, stoji u optužnici, za svoje zločinačko udruženje zaradili najmanje 525.640 eura.

Ovu drogu nabavljali su iz Crne Gore, Turske, Belgije i Nizozemske. Nakon što su ju pomiješali s punilima dovozili su ju u Zagreb i Ljubljanu gdje su ju skrivali u unajmljenim garažama i stanovima. Dio droge išao je i za BiH, te Njemačku. Nakon prepakiravanja dostavljali su ju kupcima u više europskih država.

Oružje iz BiH

Kod ovih dilera istražitelji su pronašli i 12 pištolja, dvije automatske puške, 6.000 metaka, 20 kilograma eksploziva, dva detonatora, magnetom za pričvršćivanje eksploziva te daljinski upravljače za detonatore. Sumnja se da su vatreno oružje, streljivo i eksplozivne tvari nabavljali u BiH, a skrivali su ga u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.
Zaradu od prodaje droge i oružja dijelili su među sobom, ovisno o ulogama u zločinačkoj grupi.

Inače, ova trojka dio je veće kriminalne grupe protiv koje je istraga, kako je potvrdio USKOK, nastavljena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!