Turisti došli proslaviti Novu godinu u Hrvatsku pa ostali iznenađeni: “Hrana vam je skupa. Cijene su kao u Austriji”

Vijesti 29. pro 202321:41 3 komentara

Na Kvarneru su za božićno-novogodišnje praznike otvorena 64 hotela. U dva tjedna očekuje se najmanje 130 tisuća noćenja. Najviše je gostiju u Opatiji koja je najavila rekordni turistički promet na kraju godine. Niti jedan hotel visoke kategorije, bez obzira na cijenu, nema problem s popunjenošću.

Limuni i crvene kugle na jednoj od najšarmantnijih opatijskih terasa, u podnožju neobaroknog i secesijskog hotela. Romantika udvoje za novogodišnji vikend ovdje stoji 935 eura. Sve je fino popunjeno.

Gosti polako već stižu, neki su spojili ovo vrijeme između Božića i Nove godine. Za taj svečani doček posebno se svake godine pripremamo. Sve očekuje sadržajan program, vrhunske delicije, vrhunski glazbeni program, kulminacija je Silvestrovo. Gosti su iz Austrije, Njemačke, Italije, ima tu i domaćih gostiju.

Prošli prosinac ostvaren je rekordan broj noćenja, a ove godine očekuje se porast 20-tak posto.

Godine 2024. slavi se 180 godina od početka opatijskog i hrvatskog turizma. Imidž rivijere brusio se godinama. Zna se da je ovdje uživao i car Franjo Josip.

Taj austrougarski dizajn, hiše to nam se baš dopada – I nije daleko od Slovenije? – Nije, dvije ure i po pol.

Mi smo iz Austrije, iz Arriacha, željeli smo nekamo i pomislili ah lijepa Opatija.

Mi volimo Ičiće, ovdje smo više od 10 godina, blizu je Opatije. To je lijepo mjesto, ima dobru marinu, sve je lijepo. Austrijanci smo, iz Beča.

Domaći sigurno više pričaju o cijenama nego strani gosti ali drago nam je da su primijetili što ovdje svakodnevno muči narod.

Hrana vam je skupa. Kad uđete u supermarket, iste su vam cijene kao u Austriji.

Stara godina u Opatiji pozdravit će se na pet gradskih lokacija. Započinje “Zadnje polne va Opatije na Tomaševcu”, a navečer gradska tržnica i Ljetna pozornica.

U Zimskom vrtu je asortiman od 6 različitih zimskih koktela koji su ljudi zavoljeli ove godine. Nakon Silvestrova, turistički djelatnici u liburnijskome kraju neće se dugo odmarati. Kad se pogase lampice, u siječnju kreće karneval kao „peto godišnje doba“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare