Turudić: Srbija uopće ne priznaje zločine i postojanje logora

Vijesti 06. tra 202218:57 > 19:05 0 komentara
N1

Dok se u Hrvatskoj sudi ratnim zločincima iz Domovinskog rata, Ivan Turdić iz udruge Hrvatskog društva logoraša za Dnevnik N1 je kazao kako druga strana potpuno negira postojanje bilo kakvih zločina i logora.

“Ja sam prošao sve te strahote koje su se događale u logorima, u logoru Glina u mom slučaju. Ni danas nemamo niti jednu presudu za strašne zločine u logoru Glina gdje je ubijeno sedam naših prijatelja, a da ne govorimo o pravosuđu u Republici Srbiji, gdje nemamo uopće priznanja zločina i postojanja logora”, poručio je Turudić ispred Županijskog suda u Splitu.

vezana vijest

Ističe da se Srbija odnosi kao da ti silni ratni zločini koji su počinjeni s njene strane nisu postojali.

“Presuda Srpskog apelacionog suda koja poništava presudu nižeg suda i u kojoj stoji da to nisu bili logori u Srbiji, nego nekakvi prihvatni centri ili što god već. Dobro je da je jedna istitucija u Srbiji priznala da su naši vojnici i civili odvođeni u Srbiju, to je prvi put. Dok se ne završi postupak u Srbiji, dok se ne prihvati, suoči i prizna da je velikosrpska politika počinila sve te zločine u ime Srbije, neće se završiti Domovinski rat”, rekao je Turudić.

Napomenuo je i da su međunarodni sudovi potvrdili da je Srbija bila agresor u tom ratu.

“Ne želim da niti jedan čovjek na svijetu prođe ono što smo mi u Hrvatskoj prošli u logoru”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!