Tuškan: Nedopustivo je reći da se neće grijati škole dok rade spremačice

Vijesti 24. kol 202209:481 komentar
N1

Škole su prvotno bile zatvorene zbog covida, a sada se postavlja pitanje hoće li se morati zatvoriti zbog grijanja. Gradonačelnik Bjelovara i član vladajuće koalicije Dario Hrebak je jučer za N1 rekao kako "nema više grijanja škole u popodnevnim satima da bi spremačice mogle pospremiti školu". Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja za N1 je komentirala ovu izjavu te mogućnost prelaska na online nastavu kako bi se uštedjelo na grijanju.

“Kada mislimo da gore ne može, uvijek se nešto gore dogodi. Ovakav scenarij je nedopustiv… Ne mogu biti različiti uvjeti za učenike u različitim županijama, jer sva djeca imaju pravo na jednake uvjete”, rekla je Tuškan.

Kako navodi, izjava o tome da se neće grijati dok spremačice rade je “nedopustiva”.

VEZANE VIJESTI

“One već rade u teškim uvjetima, a situacija u obrazovanju je sve gora. Već sada znamo koje su posljedice koje je proizvela online nastava… Ostale države subvencioniraju građane, od umirovljenika do roditelja, a naša država, osim što vodi lošu energetsku politiku, sada stavlja teret na građane. Sigurno će se dogoditi da će računi biti previsoki, budući da su osnivači do sada redovno kasnili s plaćanjem režija. U njihovoj je nadležnosti i plaćanje prijevoza, koje je također kasnilo”, rekla je.

Kaže da se ne smije dopustiti online nastava, jer to “nije škola”.

“Govori se da će troškovi biti znatno viši, a država će morati intervenirati, jer se ne može dozvoliti da škole ne bude”, rekla je Tuškan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar