Tvrtka koja radi sa Zagrebom skladištila skoro 8 puta više otpada od dopuštenog

Vijesti 27. lis 202110:52 > 10:55 0 komentara
Borna Filic/PIXSELL

Nakon što je Jutarnji list objavio da je Državni inspektorat izrekao privremenu zabranu prikupljanja krupnog otpada tvrtki Royal Media iz Siska, zatražili smo pojašnjenje takve odluke iz Inspektorata.

Podsjetimo, riječ je o tvrtki s kojom je posao zbrinjavanja glomaznog otpada sklopio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i koja je dosad usitnjavala zagrebački glomazni otpad.

Na upit N1 za pojašnjenjem odluke o privremenoj zabrani izdanoj Royal Mediji, iz Državnog inspektorata pojašnjavaju:

“Inspekcija zaštite okoliša Državnog inspektorata nadzire usklađenost rada tvrtke iz Vašega upita s uvjetima iz Dozvole za gospodarenje otpadom koju je 30. studenoga 2020. godine izdao Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Sisačko-moslavačke županije. U listopadu 2021. godine inspekcija zaštite okoliša obavila je nadzor po službenoj dužnosti te je istim utvrđeno da se na lokaciji koju navodite gospodari otpadom suprotno izdanoj Dozvoli odnosno da je uskladištena veća količina otpada od dopuštene. Naime, Dozvolom je dopušteno skladištenje 50 tona otpada, a u trenutku nadzora na lokaciji se nalazilo 392 tone.

Slijedom navedenoga inspekcija zaštite okoliša je tvrtki iz upita izrekla privremenu obustavu preuzimanja otpada odnosno određen je rok od 30 dana za usklađenje rada s dozvolom. Inspekcijski postupak je u tijeku”, navode u odgovoru za N1.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević jučer nije znao da je Royal Mediji privremeno obustavljeno preuzimanje otpada. Na novinarski je upit o tome rekao: Prva informacija mi je to.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!