U Karlovačkoj županiji gotovo se izravnala strma crta incidencije

Vijesti 12. tra 202115:41 > 15:41 0 komentara
Kristina Štedul Fabac/Pixsell

U Karlovačkoj županiji 55 je novih slučajeva covida, troje je umrlih, sedam je osoba na respiratoru, ali se strma crta incidencije od prije dva tjedna prošlog tjedna izravnala, priopćio je Stožer Civilne zaštite.

Na covid odjelu karlovačke bolnice umrli su muškarac (60) i  žena (83), a u ogulinskoj bolnici muškarac (80).

U Karlovcu se bolnički liječi 65 pacijenata, u Ogulinu 32, s tim da je u Karlovcu jučer primljeno deset novih pacijenata, a u Ogulinu četiri.

Od novooboljelih osoba iz Karlovca je njih 38, Duge Rese pet, Ogulina tri, te po jedna ili dvije osobe iz Ozlja, Slunja, Vojnića, Draganića, Barilovića i Lasinje.

Prema dvotjednoj analizi podataka, prije dva tjedna Karlovačka županija imala je 915 oboljelih na 100.000 stanovnika, a taj je broj strmoglavo rastao i prošlog je ponedjeljka dosegnuo 1309. U posljednjih tjedan dana ta se crta gotovo izravnala te je s 1309 oboljelih na 100.000 stanovnika došla na 1361 oboljelog.

Incidencija je u posljednjih 14 dana u svih pet gradova bila visoka, viša od 1378, a iznad tisuću imale još samo općine Bosiljevo i Generalski Stol. Svih ostalih 15 općina imale su po nekoliko stotina oboljelih, a više od 363 Rakovica, Barilović, Netretić, Draganić, Kamanje i Lasinja.

Prema školskim izvješćima, prije dva tjedna bilo je 68 učenika pozitivno na covid, 25. ožujka većina razreda prešla je na nastavu na daljinu, a danas su pozitivna 42 pozitivna učenika, 20 iz osnovnih  i 22 iz srednjih škola.

U Karlovačkoj županiji je od početka pandemije registrirano 11.642 oboljelih od covida-19, od kojih su umrle 393 osobe.

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je da se odluka o online modelu nastave za većinu razrednih odjela dva puta potvrdila kao dobra, uz Božić i sada uz Uskrs. Broj zaraženih pada i u školskoj populaciji i općenito, što je razlog da se ta mjera nastavlja.

“Produžili smo mjeru nastave na daljinu do 26. travnja, vjerujem da će broj zaraženih učenika doći do jednoznamenkastih brojeva i da će se svi učenici za dva tjedna moći vratiti u školske klupe”, rekla je Hajsan Dolinar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!