U KB-u Sveti Duh pokrenut unutarnji nadzor zbog smrti pacijentice

Vijesti 18. lip 202314:06 0 komentara
N1

Klinička bolnica Sveti Duh potvrdila je unutarnji nadzor zbog smrti pacijentice gušenjem ovoga mjeseca na Hitnom bolničkom prijemu, a iz Ministarstva zdravstva poručili su da će zatražiti očitovanje bolnice o tom slučaju.

Zbog smrti od gušenja koja se dogodila početkom lipnja, u bolnici je u tijeku unutarnji nadzor kako bi se dobio cjelovit i meritoran uvid u slučaj, odgovorili su iz KB Sveti Duh na upit Hine.

Prema pisanju portala Index, radi se o slučaju smrti pacijentici koja se 9. lipnja na Hitnom bolničkom prijemu, čekajući završetak liječničke obrade zbog uganuća skočnog zgloba, ugušila jedući pecivo.

Pacijentica se, prema izjavama anonimnog izvora iz bolnice, u tom trenutku nalazila u boksu i nije bila pod nadzorom liječnika. Nakon što su je liječnici pronašli bez znakova života, reanimirali su je i uspostavili joj vitalne funkcije, ali bez moždane aktivnosti. Pacijentica je umrla tjedan dana kasnije na odjelu intenzivne njege.

Iz Uprave KB Sveti Duh, čiji je Hitni prijem ove godine već dva puta bio pod nadzorom inspekcije zbog druga dva slučaja smrti pacijenata u čekaonici, potvrdili su događaj.

“Potvrđujemo da je u petak 9. lipnja Upravi KBSD prijavljen događaj – reanimacija pacijentice zbog gušenja. Uprava Bolnice je u ponedjeljak 12. lipnja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi dobila cjelovit i meritoran uvid u slučaj. O rezultatima postupka izvijestit ćemo javnost”, poručili su u odgovoru Hini te izrazili sućut obitelji preminule pacijentice.

U Ministarstvu zdravstva kažu da će zatražiti očitovanje KB-a Sveti Duh te će po primitku traženih informacija zdravstvena inspekcija postupati prema zakonskoj proceduri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!