U KBC-u Split svaki peti oboljeli od covida priključen je na respirator

Vijesti 08. ruj 202123:00 > 09. ruj 2021 08:13
respirator, koronavirus, covid-19, bolnica, bolnički krevet
Izvor: Pau BARRENA / AFP / Ilustracija

Prije gotovo mjesec dana, odnosno 11. kolovoza, u KBC-u Split se od covida liječilo 40 pacijenata od kojih je 12 bilo je na respiratoru. U utorak se u KBC-u od covida liječilo točno 100 oboljelih od covida, a na respiratoru ih je bilo dvadeset i dvoje.

Jednostavnije rečeno, od svih hospitaliziranih zbog covida u KBC-u Split, otprilike svaki peti našao se u takvom stanju da su ga liječnici i drugo medicinsko osoblje morali spojiti na aparat za mehanički potpomognuto disanje, piše Slobodna Dalmacija.

“Da su se ljudi cijepili, svima nam je moglo biti dobro, a ovako će nam svima biti loše”, komentirao je izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split stanje u Hrvatskoj, i u pogledu stope cijepljenosti i u pogledu stanja pacijenata.

“Četvrti val, koji je započeo sredinom srpnja, nakon lipanjskog primirja i trećeg vala koji je završio prije ljeta, iz dana u dan donosi sve više novooboljelih. I dalje svakodnevno u hitnoj ambulanti Klinike za infektologiju imamo oko 70 osoba koje se dolaze pregledati, a 10 do 15 njih ostane na bolničkom liječenju. Bojim se još gorih brojki”, dodao je dr. Ivić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar