U nekim školama neće biti testova dok traje online nastava

Vijesti 27. lis 202113:55 2 komentara
online nastava, nastava na daljinu, škola, učenje, računalo, dijete, djevojčica, knjižnica, biblioteka, učiti, učenje,
Photo by Annie Spratt on Unsplash

S obzirom na to da su škole jedno od najvećih žarišta širenja koronavirusa, sljedeći četvrtak i petak nastava će se održavati na daljinu pa, uz praznike za Svi svete i vikende, učenici neće biti u kontaktu devet dana.

Zbog porasta broja novooboljelih, od kojih četvrtina dolazi iz škola, idući tjedan, nakon jesenskih praznika u četvrtak i petak nastava će se održavati na daljinu.

“Ministar Fuchs se čuo sa svim čelnicima stožera i dogovoreno je da taj režim bude u cijeloj Hrvatskoj”, izvijestio je premijer Andrej Plenković, dodavši da tako nema prevelikog intenziteta kontakata, a ne dovodi se u pitanje ni broj sati koje učenici imaju.

Na nastavu na daljinu prelaze svi, od najmlađih učenika do maturanata. Učitelji, i razredne i predmetne nastave, ističu da su spremni.

“Prije online nastave koja nam je idući tjedan, vježbat ćemo malo korištenje digitalnih platformi i postavljanje zadataka i spajanje na platforme”, kaže Lara Branilović, učiteljica iz zagrebačke OŠ Središće.

Mario Jukić, voditelj teorijske nastave iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek poručuje kako za sve učenike koji nemaju tu mogućnost daju svoja prijenosna računala i tablete.

Iako se epidemiološka situacija razlikuje od škole do škole, brojevi rastu.

“Momentalno od jutros nam je pet odjela u izolaciji, što u izolaciji, što u samoizolaciji. Imamo tri profesora koja su pozitivna”, kaže Zrinka Capor, ravnateljica OŠ Marina Držića iz Dubrovnika.

U nekim školama ističu kako ta dva dana tijekom nastave na daljinu neće biti testova, a nastava će se održavati u realnom vremenu.

“Pisane provjere nećemo imati online, pisane provjere će pričekati na sljedeći datum kad će biti moguće i kada ćemo se međusobno u zbornici posložiti”, komentirao je za HTV Damir Jelenski, ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog iz Zagreba.

Svi se nadaju da nastava na daljinu neće potrajati te da će se epidemiološka slika popraviti kako bi se vratili u učionice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare