U Osječko-baranjskoj županiji proglašena prirodna nepogoda zbog mraza

Vijesti 27. svi 202115:01 1 komentar
Pixabay

Zbog šteta koje su niske temperature i mraz prouzročili na voćarskim kulturama osječko-baranjski župan Ivan Anušić proglasio je prirodnu nepogodu za nekoliko gradova i općina u toj Županiji, priopćeno je u četvrtak iz županova Ureda.

U obrazloženju odluke navodi se kako je nepogoda proglašena zbog posljedica nastalih uslijed niske temperature, praćene hladnom frontom zraka i mrazom, koje su tijekom proteklih mjeseci zabilježene na području Županije, zbog kojih je došlo do oštećenja pojedinih voćarskih kultura, koja bi se mogle odraziti na visinu uroda.

Zbog šteta od mraza na voćarskim kulturama proglašena je prirodna nepogoda na području gradova Osijeka, Belišća i Valpova te 14 općina u Osječko-baranjskoj županiji.

Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda na području navedenih gradova i općina obvezuju se da, sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, pokrenu postupak  prijave prve procjene štete te potvrde konačne procjene štete u Registar šteta, navodi se u odluci župana Anušića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare