Jakšić: “Na Klisoviću se slomilo sve loše iz zagrebačkog SDP-a”

Vijesti 19. svi 202108:43 > 10:43 1 komentar
Mišel Jakšić
N1

Rezultate lokalnih izbora u Novom danu komentirao je Mišel Jakšić, jedan od rijetkih SDP-ovih kandidata koji su na nedjeljnim lokalnim izborima postigli dobar rezultat.

Jakšić, koji je i dosad bio gradonačelnik Koprivnice, svoju je poziciju obranio već u prvom krugu osvojivši 59,17 posto glasova.

“To samo pokazuje da imamo odličan tim i da su građani prepoznali ono što smo radili u protekle četiri godine, a radilo se puno”, rekao je Jakšić.

VEZANA VIJEST

Komentirao je loš izborni rezultat njegove stranke u Zagrebu. “Moram reći, da prije svega Jošku Klisoviću moramo zahvaliti što je uopće pristao u tim uvjetima biti kandidat za gradonačelnika ispred SDP-a.”

Ispada da mu je to bila kazna?

“Sad na kraju očito da da jer se na njemu slomilo sve loše što se u zagrebačkom SDP-u događalo posljednjih desetak godina. Sve to loše je jedne večeri moralo doći na naplatu, došlo je Jošku Klisoviću. Kad sve to uzmemo u obzir, rezultat je još i dobar. U Zagrebu je jedna posebna situacija, SDP u ovakvom stanju i s ovakvim problemima nije mogao dobiti utakmicu u Zagrebu. Predugo se bavimo samo time tko će ući u Sabor, u neki odbor, neki nadzorni odbor, a premalo smo se bavili terenom, svojim politikama i komunikacijom s građanima”, odgovorio je Jakšić.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je u izbornoj noći rekao “čuli smo vas”.

“To je definitivno jedna dobra poruka. Građani su nam i na parlamentarnim izborima i sada poslali poruku da nismo jasna alternativa HDZ-u. SDP danas treba iskoristiti tri godine koje su pred nama, gdje nemamo više izbora, i okrenuti onome što nas je krasilo prije 15-20 godina – rad na terenu, razgovor s građanima, nove politike…”, rekao je Jakšić.

Kaže da su to problemi koji traju već više od 10 godina.

“Otkad je Zoran Milanović postao premijer, i što je on sam rekao, nije se dovoljno bavio samom strankom, tu je počelo dolaziti do većih sukoba i raskola i onda se to ‘našnita’ kao u torti. Ušli smo u spiralu koja nije dobra, koja pokazuje da je potrebno napraviti neke radikalne promjene”, rekao je.

Prema Statutu stranke, u roku od šest mjeseci nakon izbora trebaju se raspisati unutarstranački izbori. Jakšić kaže da će sve detaljno analizirati, ali da ne treba brzati s nikakvim odlukama.

Komentirao je i odabir novog predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda. Zlata Đurđević bit će izbor predsjednika Zorana Milanovića, no vjerojatno neće proći u Saboru.

“Zbog svađe predsjednika i premijera smo se maknuli od srži. Godinama imamo pad povjerenja u pravosuđe i idemo iz kravala u kraval. Kad god se dođe do krupnih riba, sve pada u vodu. Građanima je toga dosta. Ne mislim da je Milanovićeva taktika pogrešna, nego vjerojatno nije računao na to da će Plenković pokazati toliko želje da i dalje apsolutno vlada pravosuđem, sve pod egidom neovisnosti”, rekao je Jakšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare