U srijedu dan žalosti u Neumu zbog smrti troje djece u Zagrebu

Vijesti 27. ruj 202117:38 > 17:39 0 komentara
N1/Elvir Mešanović

Zbog stradanja troje djece u zagrebačkim Mlinovima za čiju smrt se sumnjiči njihov otac, vlasti u gradiću Neumu u BiH odlučile su proglasiti srijedu, 29. rujna, danom žalosti budući je njihova majka podrijetlom iz toga mjesta.

Kako su u ponedjeljak službeno objavile vlasti u Neumu, načelnik Dragan Jurković proglasio je 29. rujna Danom žalosti. Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi općine Neum te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač ova općina.

VEZANE VIJESTI

Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno danu žalosti, pojasnili su iz općine.

Po navodima medija djeca su zajedno s majkom tijekom ovoga ljeta značajan dio vremena boravila u Neumu.

U subotu oko 2 sata u stanu u zagrebačkim Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objave na društvenim mrežama, pronađeno je troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova 56-godišnjeg oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo te je prevezen na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!