U susjedstvu pao Eurojackpot, čak je i općina dobila svoj dio od 9 milijuna eura

Regija 10. svi 202419:09 0 komentara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Prije prvomajskih praznika sretnik iz Slovenije uplatio je dobitni listić Eurojackpota 5+2 i osvojio rekordnih 60 milijuna eura. Javnosti do sada nije bilo poznato odakle je sretnik, no danas je načelnik općine Mengeš, Bogo Ropotar za N1 Slovenija potvrdio da je rekordni dobitak ostvarila obitelj iz Mengša, mjesto pokraj Domžala, sjeverno od Ljubljane.

“Bilo je to iznenađenje. Također i šok”, komentirao je načelnik vijest da sretni dobitnik dolazi iz Mengša. Kada je novi slovenski milijunaš u srijedu kući odnio dobitak , Mengešu je kao općini stalnog prebivališta pripao dio dobitka u iznosu od devet milijuna eura. Pobjedniku je ostao 51 milijun eura.

“Prošle godine nas je pogodila katastrofa s poplavom, a sada imamo sreće”, komentirao je Ropotar dodatni priljev na općinski račun.

Pritom je načelnik objasnio da će sada, kao “dobar gospodar”, morati dobro razmisliti kako će utrošiti novac, ali da će dio svakako ići za obnovu infrastrukture i vrtića nakon poplava. “Sigurno ćemo dati sve od sebe da dobitak potrošimo racionalno i za dobrobit građana”, objasnio je.

Ropotar je također istaknuo kako je svjestan svoje odgovornosti pametno utrošiti veliki iznos koji će ove godine gotovo udvostručiti općinski proračun. Posljednjim rebalansom prihodi ovogodišnjeg proračuna općine Mengeš iznose 9,473 milijuna eura.

Posljednji rekordni dobitak od 60 milijuna četvrti je jackpot za Sloveniju. Osim glavnog dobitka, u susjedstvu su izvučena još dva dobitka 5 + 1, vrijedna više od milijun eura, čime je šestero Slovenaca već postalo “Eurojackpot milijunašima”.

Slovenske su općine od početka igre dobile 21,2 milijuna eura poreza na isplaćene dobitke. Tim novcem izgradili su, između ostalog, dogradnju Doma zdravlja Grosuplje i poznatu fontanu piva u Žalcu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!