U tijeku pretres stana rukovoditelja iz GSKG-a

Vijesti 17. lip 202118:05 > 18:15 0 komentara
policija, gskg
Davor Visnjic/PIXSELL / N1 /ilustracija

U akciji policije i USKOKA tijekom jutra su na području Zagreba uhićene četiri osobe. Privedeni su zbog sumnje na korupciju u Gradskom stambenom komunalnom gospodarstvu (GSKG). Među privedenima je i rukovoditelj jedne službe zagrebačkog GSKG-a.

Trenutačno traje ispitivanje dvoje osumnjičenih, a još dvoje trebalo bi biti ispitano do kraja večeri, javlja reporter N1 Hrvoje Krešić.

Index javlja da je u tijeku pretres stana na zagrebačkom Srebrnjaku za koji se smatra da ga koristi rukovoditelj iz GSKS-u. USKOK sumnja da su mu građevinari, kao mito za namještanje poslova, obnovili taj stan.

VEZANA VIJEST

Podsjetimo, policija je u GSKG-u već nekoliko dana. Tražili su račune vezane uz obnovu i intervencije nakon potresa. Izuzet je dio dokumentacije, radi se i prošloj i ovoj godini kao inkriminirajućem razdoblju, a do kraja dana ili najkasnije sutra ujutro bi se trebalo znati više.

gskg uhićenje
N1

Uhićene se sumnjiči za gospodarski kriminal, a među privedenima je rukovoditelj jedne službe unutar tvrtke. Radi se o voditelju hitnih intervencija u GSKG-u. Sumnjiči ga se da je u dogovoru s nekolicinom građevinara sudjelovao u davanju i primanju mita na poslovima koji su se financirali iz pričuve, i to za period od proteklih godinu, godinu i pol dana.

Policija: Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja idu u pritvor

“U završnoj smo fazi kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg su uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva.

Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u”, priopćeno je iz policije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!