U Zagrebu se čuo snažan zvuk, radi se o MIG-ovima

Vijesti 14. sij 202211:05 > 12:13
mig, migovi, morh, zvučni zid
Marko Dimic/PIXSELL

U Zagrebu se iza 10 i 30 čuo snažan zvuk. Građani su se na društvenim mrežama počeli pitati ne radi li se možda o potresu, no kako je objavio MORH, radi se o redovnim letačkim aktivnostima u okviru kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila će u petak, 14. siječnja 2022. u periodu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida”, stoji na stranicama Ministarstva obrane RH.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj, dodaju.

“Planiran probni let provodit će se kao zadnja faza ispitivanja aviona tijekom koje se očekuje probijanje zvučnog zida na visini od 10.000 do 14.000 metara na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”, poručili su iz MORH-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.