Održan prosvjed protiv covid-potvrda na Markovu trgu, jedna osoba privedena

Vijesti 27. stu 202117:21 > 19:573 komentara
N1

Novi prosvjed protiv covid potvrda i mjera, nazvan "Bijeli tihi marš" održao se u subotu predvečer u Zagrebu, a na prosvjedu koji je završio na Trgu svetog Marka, okupilo se, prema medijskim procjenama, oko tisuću sudionika.

Organizatori su pozvali prosvjednike da dođu bez transparenata, u bijeloj odjeći, da ponesu svijeću i bijeli balon i da se prosvjed održi u tišini. Mediji navode kako su organizatori rekli da prosvjed nisu prijavili.

Kolona građana s Trga Francuske Republike oko 17 sati krenula je Ilicom prema Trgu svetog Marka. Odvijanje prosvjeda su nadzirali pripadnici policije.

U Radićevoj ulici policija je kombijima blokirala put prosvjednicima kada su pokušali preko Kamenitih vrata doći do Trga svetog Marka, na kojem su zgrade Vlade RH i Hrvatskog sabora. Došlo je do kratke rasprave prosvjednika s policajcima o razlozima zašto im je spriječen put, nakon kojeg su prosvjednici krenuli prema Zakmardijevim stubama ili alternativnim putevima kako bi došli na Trg svetog Marka.

U jednom trenutku, nakon verbalnog okršaja, policija je privela jednu osobu, javili su mediji. Nakon nekog vremena, policija je prosvjednike pustila da prođu, na što su se mogli čuti uzvici “Pobjeda” i “Nema predaje”, a prosvjednici su otišli na Markov trg.

Na prošlom prosvjedu protiv covid potvrda 20. studenog okupilo se u Zagrebu više tisuća građana. Organizatori su bili prekršajno prijavljeni jer su organizirali javno okupljanje bez prijave policiji i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira.

Novi prosvjed protiv ukidanja mjere roditelj odgojitelj

U isto vrijeme, u subotu kasno popodne korisnici mjere roditelj-odgojitelj, majke i očevi, održali su novi prosvjed pred zagrebačkom Gradskom upravom, zbog najave gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, da će ukinuti tu demografsku mjeru. Najavili su u prosincu veliki prosvjed, ali i tužbe ako gradska vlast ukine mjeru roditelj-odgojitelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar