Učenika pogodili u glavu: Ivan Pernar došao pred školu u Čakovcu, gađali ga jajima

Vijesti 12. pro 202320:11 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši zastupnik izabire javne prostore u blizini škola, znajući da su ravnatelji u takvim slučajevima nemoćni, i potiče djecu da rade sklekove.

“Jedna poruka za ljevičare: Bacanjem jaja nikog nećete” nije uspio završiti rečenicu Ivan Pernar blizu Tehničke škole Čakovec. U tom je trenutku doletjelo jaje koje je promašilo Pernara, ali je pogodilo jednog od učenika ravno u glavu. Po izrazu lica, jako je zaboljelo, Večernji.hr.

“Pogledajte ovog čovjeka! Nedužnog dečka pogodio je jajem! I misli da je hrabar, da je faca”, smijuljio se bivši saborski zastupnik koji mjesecima obilazi srednje škole po Hrvatskoj u pokušaju da srednjoškolce, koji će s punoljetnošću dobiti pravo glasa, nekako privoli da mu osiguraju povratak u saborske klupe ili na neku drugu poziciju od koje bi mogao preživljavati. Informacija da obilazi srednje škole u Čakovcu proširila se dan prije po društvenim mrežama. “Dolazi Pernar! Idemo se slikati s njim?”, dijelile su se poruke. Ispred škole okupilo se nekoliko desetaka mladića koji su strpljivo stajali u redu kako bi snimili fotografiju s Pernarom, a on je za učenike organizirao i natjecanje u sklekovima.

Pernar izabire javne prostore u blizini škola, znajući da su ravnatelji u takvim slučajevima nemoćni. Mogu mu zabraniti samo ulaz u školu i školsko dvorište. Redovito na društvenim mrežama objavljuje videe i hvali se brojem okupljene djece. Objavio je i video u kojem se vidi kako mu gimnazijska profesorica govori da prestane snimati i poziva svoje učenike da pozovu policiju. Apeli, pa i onaj pravobraniteljice za djecu, da ostavi djecu na miru, nisu dali rezultate. Pravobraniteljica je zauzela stav da nitko ne smije ometati rad škola neovlaštenim ulascima i upozorila na nužnost zaštite djece i prostora odgojno-obrazovnih ustanova od političkog djelovanja pojedinaca koji iskorištavanja djece za vlastitu političku promociju i političke ciljeve.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare