Udruga B.a.b.e. odgovorila na Milanovićeve prozivke

Vijesti 08. velj 202110:54 > 19:561 komentar
Izvor: N1

Nakon što su iz udruge B.a.B.e. u petak kritizirali predsjednika Milanovića zbog njegove izjave o seksualnom zlostavljanju u kojoj je poručio da "nas ne treba zanimati kad zapomažu bogate glumice", predsjednik Zoran Milanović jučer je na Facebooku napao tu udrugu za promicanje prava žena. Danas su se ponovno oglasili iz Udruge.

“Udruga B.a.B.e. u petak je osudila zapanjujuću izjavu predsjednika Milanovića o “razmaženim zvijezdama” koje prijavljuju seksualno nasilje, jer smatramo svojom dužnošću reagirati na javno omalovažavanje i obeshrabrivanje žrtava seksualnog nasilja.

Budući da nam je cilj doprinijeti podizanju javne svijesti o ozbiljnosti i rasprostranjenosti seksualnog zlostavljanja, nemamo namjeru upuštati se u rasprave koje trivijaliziraju ovu temu i služe samopromociji pojedinih javnih osoba. Nadamo se da će medijsko izvještavanje nastaviti poticati sve žene – bez obzira na status i sferu u kojoj djeluju – na prijavljivanje nasilja te ih ovom prilikom pozivamo da nam se obrate s povjerenjem.

Naša je primarna uloga pružiti izravnu pravnu i psihosocijalnu podršku žrtvama svih oblika nasilja kroz savjetovanje, pomoć pri ostvarivanju prava te smještaj u sigurnoj kući. Dostupne smo na broj 01/4663 666 ili e-mail [email protected]”, navode u priopćenju.

Komentari

Vaš komentar