Udruga Glas poduzetnika ima poruku za premijera i Vladu

Vijesti 20. lis 202211:44 0 komentara
N1, Ilustracija

Branka Prišlić iz Udruge Glas poduzetnika razgovarala je s našim Elvirom Mešanovićem o mjerama koje poduzetnici očekuju od Vlade, kako bi im se olakšalo poslovanje tijekom zime.

Prema njenim riječima, poduzetnici i dalje čekaju da vide učinak mjera koja je Vlada donijela u rujnu i koje su na snagu stupile 1. listopada. Iščekuju i nove mjere koje bi tek trebale biti donesene.

vezane vijesti

Govoreći o stanju s režijama, Prišlić kaže kako su poduzetnici opterećeni visinom cijene režija, ali da čekaju one najvažnije, mjere vezane za plin. “Tražili smo i da se cijena struje za poduzetnike približi kategoriji za kućanstva”, govori ona i dodaje kako su još prošle zime u ime poduzetnika upozoravali i na visoke cijene plina. “Zima će biti oštra, ali nadamo se da će mjere za plin biti ono što će poduzetnicima olakšati da prezime i dočekaju proljeće”, kaže Prišlić.

“Prošle zime su cijene plina bile veće i do 4 puta, na što smo ukazivali. Sad će cijene biti i više izražene. Dolazi sezona grijanje. Poduzetnici dosta ovise o plinu. Hoteli se moraju grijati za goste. Nadamo se da neće zatvarati. U zimskim mjesecima je sezona kontinentalnog turizma, nadamo se da će mjere biti adekvatne”, govori.

“Glas poduzetnika premijeru i Vladi poručuje da kreiraju korisne i adekvatne mjere za plin jer samo tako možemo nastaviti poslovati i samo tako gosporarstvo može nastaviti rasti”, zaključila je Prišlić u razgovoru s našim reporterom Elvirom Mešanovićem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!