Udruga malih distributera goriva: Nudi se bombon koji je sladak, ali preskup

Vijesti 09. stu 202213:09 0 komentara
N1

Armando Miljavac, predsjednik Udruge malih distributera goriva, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao s kojim se problemima susreću mali distributeri zbog ograničavanja cijena goriva.

“Ima sad nekih 18 dana da smo imali sastanak u ministarstvu gdje je obećano da će se dati normalni uvjeti. Svi distributeri radimo s minusima, ali nisu nam iste financijske mogućnosti. I dalje imamo problem cijena, posebno je cijena kod plavog dizela”, rekao je Miljavac, dodavši da plavog dizela praktički i nema na tržištu.

VEZANE VIJESTI

Osim toga, ističe Miljavac, nisu riješene ni potrebne marže koje su malim distributerima minimalne za održivo poslovanje.

“Još uvijek smo otprilike na istoj poziciji, neće se mijenjati odluke između 14-dnenvih i 7-dnevnih. Nadamo se da će se to ispoštivati”, rekao je Miljavac.

“Nadamo se da će taj sluh ostati aktualan i da ćemo mi uspjeti naše poslovanje dovesti u održivu poziciju. Ne tražimo ništa posebno, nismo kategorija koja ima ekstraprofit, radimo u vrlo teškim okolnostima, naše financijske mogućnosti su iscrpljene”, rekao je Miljavac.

Rješenja na vidiku ne vidi.

“Problem je što mi nemamo nikakvog okvira da si možemo planirati nešto što se tiče poslovanja i to je svakako problem. Postoji inicijativa da bismo dobili nekakve kredite kroz HBOR, ali njih treba vraćati, a kako ćete vraćati kredite kad niste sposobni s obzirom na poslovanje? Nudi se bombon koji je sladak, ali je preskup. Još uvijek smo u dobroj vjeri i želimo suradnju, ali pomaka nikakvih nema. Imali smo sastanak na kojem je došlo do nekog pomaka, ali sad smo opet na starom”, rekao je Miljavac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!