Udruga Pomak u Varaždinu predstavlja akcije podrške prijaviteljima nepravilnosti

Vijesti 26. tra 202312:46 0 komentara
N1/Pomak

Udruga Pomak koja se bavi organiziranjem pomoći prijaviteljima nepravilnosti, tzv. zviždačima, predstavlja svoje aktivnosti u centru Varaždina u subotu, 13. svibnja 2023. godine

“Zajedno protiv korupcije!”, poruka je s plakata kojim udruga Pomak poziva građanke i građane Varaždina na predstavljanje udruge na trgu u Varaždinu, 13. svibnja 2023. godine.

Udruga Pomak osnovana je u siječnju 2022. godine, a njeni članovi su pretežito prijavitelji nepravilnosti od kojih su mnogi dobili otkaze na svom radnom mjestu, a predsjedenica udruge je Adrijana Cvrtila koja je istupila u javnosti i upozorila na poteze lokalnih političara iz Kutine koji su zbog njezine prijave i procesuirani.

“Zbog gorkog iskustva kojeg smo prošli osnovali smo udrugu kako bi pomogli svim budućim prijaviteljima nepravilnosti pružanjem podrške, pravnog savjetovanja i psihološke pomoći. Sve je to osnova za hrabrost koju prijavitelj nepravilnosti mora imati kako bi prijavio nepravilnosti u svom okruženju.”, poručuju iz udruge Pomak i pozivaju građanke i građane Varaždina da se upoznaju s modelima pomoći prijaviteljima nepravilnosti koje nudi udruga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!