Ugledni sportski medij: Hrvatska u jednom nikada ne razočara

Vijesti 05. pro 202222:04 0 komentara
REUTERS/Peter Cziborra

Ugledni španjolski sportski medij, Marca, objavila je analizu utakmice Hrvatske protiv Japana i to pod naslovom "Hrvatska nikada ne razočara kada su u pitanju penali".

Hrvatska je izborila četvrtfinale protiv Japana i to na prvim penalima koje smo gledali na ovom Svjetskom prvenstvu. Japan odlazi kući s osjećajem gorčine, a vjerojatno će ih ovo ispadanje boljeti još više znajući koliko su dobro igrali u skupini u kojoj su bili Španjolska i Njemačka.

VEZANE VIJESTI

Bila je to vrlo otvorena utakmica u kojoj su obje momčadi tražile pobjedu i to tako da su ostali vjerni svom stilu igre.

Bilo koja ekipa je mogla pobijediti, no Hrvatska se na kraju bolje snašla u izvođenju penala. Hrvatska je iskoristila svoje iskustvo, a vratar Dominik Livaković bio je prevelik zid za Japance koji su promašili tri jedanaesterca, piše Marca.

Japan se suprotstavio gospodaru igre ‘biti ili ne-biti’. Da bi stigla do finala u Rusiji 2018., Hrvatska je preživjela dva izvođenja penala, protiv Danske u osmini finala i Rusije u letvrtfinalu.

Japan je sve dobro napravio do penala

Nogometaši Japana bili su u suzama nakon utakmice, kao i neki njihovi navijači na tribinama. Japanci nisu imali sreće u izvođenju jedanaesteraca, ali ako ćemo pošteno, hladnokrvnosti i smirenosti kakvu smo od njih očekivali nije bilo nigdje, piše dalje Marca.

Promašili su tri jedanaesterca. Minamino, Mitoma i Yoshida nisu dobro izveli udarce s bijele točke. Kod svakog od njih bio je vidljiv strah od promašaja. Marca je zatim pohvalila Livakovića koji se sjajno snašao i izdržao.

Čudesni Perišićev pogodak

Josip Juranović je odlično ubacio, ali Ivan Perišić je to sjajno iskoristio i donio Hrvatskoj izjednačenje. Istina je da igrač Tottenhama nikad ne razočara na Svjetskim prvenstvima, gdje nedvojbeno pokazuje za što je sposoban.

VEZANE VIJESTI

Mogao je postići još jedan pogodak projektilom izvan kaznenog prostora.

Nitko nije želio da Modrić napusti igru

Igrala se 97. minuta sudačke nadoknade, a na semaforu je bio hrvatski broj 10. Luka Modrić napustio je igru, a zamijenio ga je Lovro Majer, iako utakmica još nije bila riješena.

Znalo se tada da ako se dođe do penala, Modrić ih neće onda moći izvoditi. Izbornik Zlatko Dalić sigurno je mislio da je Modrić jako umoran kada ga je izveo, piše Marca.

Srećom, Svjetsko prvenstvno nije gotovo za Modrića jer su penali išli na ruku njegovoj momčadi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!