Uhićen pedofil koji je u Rovinju snimao djecu skrivenom kamerom

Vijesti 18. kol 202312:50 0 komentara
PU brodsko-posavska / Ilustracija

Rovinjska je policija nakon kriminalističke istrage kazneno prijavila 63-godišnjeg kanadskog državljanina za iskorištavanje djece za pornografiju, a utvrđeno je da je muškarac u naturističkom kampu kod Rovinja snimao djecu kamerom sakrivenom u termos boci.

Iz Policijske uprave istarske priopćeno je u petak da su 16. kolovoza oko 18,45 sati gosti jednog naturističkog kampa na području Rovinja primijetili muškarca koji se zadržavao kod bazena s toboganom gdje su se igrala djeca, a kod sebe je imao mobitel i termos bocu.

Njegovo ponašanje pobudilo je sumnju kod gostiju da snima djecu, a kada su mu prišli, muškarac je počeo bježati. Gosti kampa uspjeli su ga zaustaviti i pozvati policiju, a policijski službenici uhitili su muškarca zbog sumnje da je snimao nagu djecu. Prilikom bijega, odnosno pada, osumnjičeni muškarac je lakše ozlijeđen, navodi se u policijskom priopćenju.

Policijski službenici su kod osumnjičenog pronašli mobitel i kameru koja je bila sakrivena u termos boci te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage i pronašli inkriminirajući sadržaj.

Također je pretraženo i vozilo, njemačke registracijske oznake, koje 63-godišnjak koristi te su prilikom pretrage vozila policijski službenici pronašli i oduzeli prijenosno računalo, tablet, uređaje za pohranu multimedijalnih sadržaja s USB priključcima i druge predmete koje će pregledati u idućih danima.

Osumnjičeni 63- godišnji kanadski državljanin je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Kampanja ”Sunce nije jedino čega se trebamo čuvati na plaži”

Iz PU podsjećaju kako su se ove godine uključili u kampanju ”Sunce nije jedino čega se trebamo čuvati na plaži”, koju provode Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Centar za sigurniji Internet Hrvatska s ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu fotografiranja i snimanja nage djece na plažama i kupalištima.

Policija roditeljima savjetuje da čuvaju svoju djecu i da prate gdje su i što rade na plaži.

“Obucite djeci kupaće kostime i pripazite kakve fotografije djece dijelite na društvenim mrežama. Ukoliko uočite sumnjivu osobu koja snima djecu, o tome odmah obavijestiti policiju na broj 192”, ističu iz istarske PU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!