Završio je pretres kuće Stjepana Kovača. Policija ga odvela

Vijesti 10. ruj 202115:18 > 21:142 komentara
Mario Narandja/PIXSELL

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je u u petak skinulo imunitet i dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka, lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora za SDP-ovog saborskog zastupnika Stjepana Kovača, bivšeg gradonačelnika Čakovca.

Zahtjev za skidanje imuniteta i lišavanje slobode Kovača poslalo je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem. Kovača se sumnjiči da je uoči lokalnih izbora u svibnju iscenirao prijetnje smrću kako bi doznao identitet osobe koja stoji iza internetske stranice „stjepankotac.icu”.

Kovač sada može biti uhićen, a istražitelji krenuti u pretres njegova doma i drugih prostorija. Po uobičajenoj praksi, MIP uvijek kada to traži DORH skida imunitet zastupniku. U jutrošnjoj akciji policije i USKOK-a na području Međimurja uhićeno je više osoba pod sumnjom da su počinile koruptivna kaznena djela, među kojima i međimurski župan Matija Posavec.

Posavec je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za djelo koje nije povezano s Kovačem, da je primio 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC).

Tijek događaja

19:45 Policija odvela Stjepana Kovača

Završen je pretres kuće Stjepana Kovača. Policija ga je odvela.

16:58 Policija je ušla u dom Stjepana Kovača

Policijski službenici ušli su u kuću Stjepana Kovača, SDP-ovog bivšeg gradonačelnika Čakovca. Još uvijek nema informacije o njegovom uhićenju, a pretres njegovog doma upravo kreće.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar