“Ukrajina je kao prepisani scenarij većeg razmjera onog u Hrvatskoj devedesetih”

Vijesti 25. velj 202211:21 > 15:33 2 komentara
N1

Član Odbora za vanjsku politiku Sabora Željko Reiner gostovao je u N1 Studiju uživo i komentirao situaciju u Ukrajini koja se nalazi pod ruskom invazijom.

Na pitanje podsjeća li ga situacija u Ukrajini na onu u Hrvatskoj početkom devedesetih, kada se Hrvatska borila sama kao što se danas bori Ukrajina, Reiner je rekao da podsjeća i djeluje kao da je prepisan scenarij.

VEZANE VIJESTI

“Ne samo da podsjeća, kao da je prepisani scenarij većeg razmjera. Imate veću zemlju, bolje naoružanu, jaču, pa se osnuju neovisne republike, priznaju se, pa ih se treba ‘zaštititi’…”, rekao je, istaknuvši da je od od prvog dana sudjelovao u obrani Hrvatske kao dragovoljac.

Naveo je kako su vjerovali da se nešto takvo u Europi u 21. stoljeću ne može dogoditi.

O deklaraciji

“Jučer je započela ničim izazvana agresija na Ukrajinu… Jednoglasno smo, konsenzusom, bez obzira na stranačku prisutnost, na Odboru prihvatili deklaraciju koju smo složili i nadam se da ćemo je izglasati u Saboru”, rekao je Rainer, dodavši da se u deklaraciji, između ostalog, osuđuje agresija na suverenitet jedne slobodne i neovisne zemlje te osuđuje priznavanje samoproglašenih Republika Luganska i Donjecka. “Taj čin podriva temelje međunarodnog prava i poretka.”

Istaknuo je da se u deklaraciji daje puna potpora teritorijalnom integritetu Ukrajine, a Sabor je solidaran s narodom Ukrajine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare